Grad ZagrebTech

Tesla Street Game – otkrijte skrivenu dimenziju Tesline ulice u Zagrebu!

Tesla Street Game vodi vas u novi svijet prepun izazova i druženja, smješten u maštovnoj dimenziji Tesline ulice u Zagrebu.


 

Želja je da igrači preispitaju pojam igre, koja ne mora biti zatočena isključivo na računalu, mobitelu ili u kutiji iz koje se povremeno vadi kako bi bila odigrana i potom ponovno pospremljena. Ona se može odvijati na ulicama, u gradovima, u samim igračima kada oni to zažele! Upravo to je posebnost Tesla Street Game-a, buđenje usnulih vještina koje svi posjedujemo.

Po drugi put, TSG tim donosi besplatnu interaktivnu i edukativnu uličnu igru, sada pod nazivom Skrivena Dimenzija.

TSG: Skrivena Dimenzija odvija se u Teslinoj ulici u Zagrebu, pomiče granice stvarnog i fiktivnog, ujedinjuje ih te stvara međuprostor u kojemu se otkrivaju do sada nepoznate mogućnosti. Skrivena Dimenzija povezuje prostor ulice sa svijetom mašte gdje je glavni izazov prepoznati i locirati fantastične likove nevidljive očima običnih prolaznika.

Istraživanjem prostora i rješavanjem vizualnih zagonetki, igrači se zabavljaju te ujedno razvijaju vještine vizualnog razmišljanja i timskog rada. Igrači će otkriti kako Teslina ulica nije samo ulica finih restorana, zanimljivih butika i brojnih trgovina, već prostor razigranosti i mnoštva kreativnih mogućnosti! Saznat će kako se u neuglednim dijelovima našeg grada krije potencijal za boje i čaroliju. U prolazima, među zidovima, unutar ključanica i među jesenskim lišćem… Tamo čeka Vaša mašta. Pogledom u nebo, pogledom u tlo – možda baš tamo čeka neki drugi svijet.

TSG tim djeluje od 2017. godine kada je održana prva igra, provedena u sklopu međunarodnog projekta sufinanciranog od strane programa Kreativna Europa Europske Unije. Tim se sastoji od studenata Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a u ovogodišnjem projektu sudjeluje i mladi lokalni umjetnik Fishperaja koji potpisuje originalne ilustracije na nagradama.

Jurica Krajina (Fishperaja) u drugom razredu srednje škole počeo se baviti crtanjem. U prvim radovima koristi rapidograf kao tehniku te radi paste up-ove pod imenom Myyrhnn. Nakon što je shvatio da „ful voli crtat’ ribe“, mijenja ime u Fishperaja. Nedugo nakon promjene pseudonima počinje koristiti akril kao tehniku, a svoj stil slikanja smatra trash art-om. Premda iza svakog rada stoji duboka inspiracijska pozadina i njemu svojstvena poruka, on ju ne nameće već ostavlja promatraču slobodu u interpretaciji.

TSG: Skrivena Dimenzija počinje 16. studenog 2018. godine u Teslinoj ulici u Zagrebu. (Početna pozicija: spomenik Nikole Tesle). Zainteresirani mogu sudjelovati u terminima koji će biti naknadno objavljeni na društvenim mrežama, zajedno s dodatnim informacijama o igri. Preporuča se igra u timu, ali moguće je igrati i samostalno.

Bitno je napomenuti da je za pristup igri potreban mobilni uređaj uz korištenje mobilnih podataka, stoga je poželjno da barem jedna osoba u timu ima pristup internetu. Uspješni sudionici po završetku dobivaju nagradu u obliku majice s ilustracijom umjetnika Fishperaja. Program je namijenjen svima koji su zainteresirani, a sudjelovanje je besplatno.

Ovaj format društvene igre originalno je stvaralačko djelo. Sama igra doprinosi razvoju timskog pristupa rješavanju problema, kreativnosti i vizualne percepcije. Pored navedenog, cilj projekta je također promicanje kulture i zajedničkog duha unutar akademskog okruženja Grafičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu te šire zajednice.

TSG: Skrivena Dimenzija projekt organiziraju studenti Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uz sufinanciranje Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

TSG zbivanja možete pratiti preko društvenih mreža Facebook i Instagram na kojima je TSG tim dostupan za sve upite, kao i na e-mail adresi [email protected].Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: x-ica.com | Foto: Tesla Street Game Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close