AutomotoTech

Tesla Model 3 – električni automobil dostupan svima

Karizmatični poduzetnik Elon Musk predstavio je četvrti automobil svojeg velikog brenda Tesle pred 800 ljudi u sjedištu kompanije u Hawthorneu u Kaliforniji.


Za Teslu Model 3 Musk tvrdi kako je konačno automobil koji će električno vozilo pogurnuti iz egzotike u mainstream. Jednostavno, južnoafričko-američki poduzetnik smatra kako je upravo ovo automobil koji će promijeniti svijet. Model 3, prema Musku, ubrzat će tranziciju prema održivomprijevozu. Bez sumnje, radi se o iznimno lijepom automobilu, ako se nekome nije dopao robusni Model S, vrlo je vjerojatno da će prema trojci imati više empatije. U klasi je Audija A4 i BMW-a serije 3, Mercedesove C-klase…

Ni performanse nisu za baciti, do 100 km/h stiže za šest sekundi, a domet mu je gotovo 250 km. Opremljenost je poslovično visoka, uz slatki dodatak – stakleni krov. Cijena je konačno konkurentna, u SAD-u osnovni model stoji 35.000 dolara pa je navala velika. Do trenutka u kojem je Musk predstavio automobil, akontaciju je uplatilo više od 130.000 ljudi. Preračunato: više od četiri milijarde dolara. A to sve unatoč vijesti da će se prvi auti isporučiti tek krajem 2017. godine. Europa dolazi na red nakon Amerike, a prednost imaju kupci modela S i X.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: vecernji.hr | Foto: Tesla Motors

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close