VijestiZdravlje

Teško stradala samohrana majka i njezina obitelj hitno trebaju vašu pomoć

Tihana Šorman, bivša medicinska sestra u KBC Osijek nastradala je odlazeći na posao, a živjeti može samo uz skupu operaciju


Zadobila je teške ozljede glave odnosno mozga, a posljedice su teške, te je 100-postotni invalid. Dijagnoza joj je laka koma, hidrocefalus, tetraflegija, spazam i jos puno toga zbog čega je na stalnoj palijativnoj skrbi, piše sib.rtl.hr.

Nuždu obavlja u pelene, hrani se putem pega direktno špricom u želudac… Na usta jede manje količine hrane kao sto su čokolino, pudinzi i jogurt za bebe. Vodu pomalo sa žlicom i jos manje iz čase. Potrebna joj je skrb 24h na dan, a o njoj brine njena majka uz pomoć oca i mlađe kćeri kad je potrebno stavljat je iz kreveta na stolicu za kupanje i kolica. Tihana je umirovljena, samohrana majka šestogodišnje Dine, čiji je otac četiri mjeseca prije stradavanja majke poginuo u prometnoj nesreći”, kažu njezini prijatelji se zajedno s njom bore za dostojanstven život ove hrabre djevojke.

Kako dodaju, Tihana je veliki borac koji ima volje za život zbog svog djeteta. Preživjela je šest operacija mozga, a u trećem mjesecu ove godine treba imati novu operaciju KBC Dubrava. S desne strane glave nema pola lubanje koju su liječnici nakon prometne nesreće vratili, ali je točno prije godinu dana dobila infekciju kosti te joj je odstranjena.

Zbog toga je potrebna kranioplastika ili 3D inplantat printerom, a u Tihaninom slučaju prihvatljiva je isključivo druga opcija, a koju HZZO ne plaća.

Tihana teško živi sa roditeljskim primanjima i njenom mirovinom i invalidninom od svega 1600kn uz kredit 1000kn jos četiri godine. Uz mala dodatna roditeljska primanja i skupu fizikalnu terapiju i lijekove koje ne pokriva HZZO, te higijenske potrepštine i posebnu hranu, operaciju koja dođe 10 tisuća eura, jednostavno si ne mogu priuštiti.

Kako bi Tihana imala donekle bolji život, mole se dobri ljudi da pomognu koliko mogu i to uplatom na:

Tihana Šorman
HR5823400093213856632

Tihomir Šorman (sin obitelji)
IBAN HR3923400093217216182
BIC PBZGHR2X Zagreb d.d.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close