Vijesti

Temperature idu i preko 30, meteorolog otkrio gdje će biti najtoplije

Nastavljaju se sunčani i stabilni dani. Dakle, ostajemo u ovom polju vedrine koje nam je omogućila prostrana anticiklona koja će prizemno sve više jačati.


Poremećaji pak dalje od naših krajeva, ali nam ipak pritječe malo vlage. Tako danas prijepodne pretežno sunčano. Ponajprije na širem riječkom području lokalno još umjerena naobala te može pasti koja kap kiše, ali oborine većinom u noći i rjeđe ujutro. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab dok će na moru puhati slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Temperatura pak malo viša nego jučer – od 12 do 16 °C, na Jadranu između 18 i 20 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano i vrlo toplo, ustvari češće vruće. Uz povremeno umjerenu naobleku dnevnog razvoja osobito prema granici sa Slovenijom moguć je pokoji kratkotrajni pljusak. Vjetar uglavnom slab sjeveroistočni, a temperatura između 27 i 29 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano uz uglavnom slab vjetar. I ovdje vruće, često i sparno – ponegdje moguće i 30 °C. U Dalmaciji pretežno sunčano, uglavnom uz one visoke koprenaste oblake. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a temperatura stupanj dva viša od današnje – između 28 i 30 °C, u zaleđu moguće i koji više. Sjeverni Jadran i gorje neće biti iznimke po vremenskim uvjetima – i ovdje sunčano i vruće uz uglavnom slab vjetar s juga. Temperatura oko 28, dakle par stupnjeva više nego danas.

PROGNOZA ZA KOPNO

U novom tjednu na kopnu pretežno sunčano, nerijetko i vedro te stabilno i vruće. Samo u ponedjeljak moguć je poneki kratkotrajni pljusak na istoku. Vjetar uglavnom slab, u srijedu prolazno umjeren jugozapadnjak, a temperatura u postupnom porastu – sve do 35 °C krajem radnog tjedna.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu obilje sunca i vedrine uz slab do umjeren sjeverozapadnjak. Uz uglavnom samo one visoke prozirne oblake na nebu i vrućinu, često i sparinu, ljetni ugođaj će biti potpun. Temperatura i ovdje sve viša, kako ona zraka, tako i mora pa je već danas na primjer u Malom jezeru na Mljetu izmjereno preko 26 stupnjeva. Drugdje samo malo manje toplo – oko 24. Kupanje, boravak na otvorenom po sunčanom vremenu – zvuči kao idealne nedjeljne aktivnosti

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close