LifestyleIzdvojeno

Temperature će rasti, no slijedi nam tjedan bez velikih vrućina

LJETNI UGOĐAJ NA KOPNU I MORU

Nakon jutarnje svježine na kopnu, jučer popodne su temperature dosegnule prosječnih kasnoljetnih 26 °C i 27 °C na kopnu. Na moru, pravi ljetni ugođaj, mjerile su se i 30-ice na Rabu, u Metkoviću, Kninu.


Sve zbog dominantnijeg anticiklonalnog utjecaja sa sjevera Europe dok ciklona odmiče dalje na jugoistok. Zato će danas za prvi dan škole biti potrebna slojevita odjeća, kako zbog jutarnje svježine na kopnu, tako i vjetrovitog vremena i dnevne topline.

Naime, na sjevernom i srednjem dijelu Jadrana puhat će bura s jakim udarima, pod Velebitom do podneva i olujnim. Južnije uglavnom pojačana. Bit će uz to i malo svježije nego jučer.

Drugi dio dana u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj proteći će uz uglavnom vedro vrijeme. Povremeno će biti umjerenog sjeveroistočnjaka, pa će uz najvišu temperaturu oko 26 °C u hladu biti ugodno toplo.

Na istoku će popodne biti pretežno sunčano. Nešto više oblaka očekuje se u Posavini i Srijemu, bez kiše. Uz slab do umjeren sjeveroistočnjak i temperaturu oko 25 °C bit će malo ugodnije nego jučer.

U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti će sredinom dana i u rano popodne biti prolazno više oblaka, ali će se prema večeri sasvim razvedriti kako će i sjeverozapadnjak i jugozapadnjak na jugu okretati na buru. Na sjevernom dijelu Dalmacije će bura puhati cijelo popodne, povremeno i s jakim udarima. Temperatura će unatoč tomu biti slična jučerašnjoj.

Na sjevernom Jadranu i u gorju će i popodne biti sunčano, ali prilično vjetrovito. Bura će imati jake udare, osobito opet prema večeri, u velebitskom kanalu do 90 km/h. Uz vjetar, temperatura će u gorju biti od 20 °C do 24 °C, uz obalu oko 28 °C.

IDUĆI TJEDAN

Na kopnu će i u nastavku idućeg tjedna biti suho i sunčano rujansko vrijeme uz svježa jutra. Do četvrtka uz slab do umjeren vjetar, zatim uz čini se sve češću ranojutarnju maglu.

Na moru će bura u utorak sasvim oslabjeti, a nastavit će se ljetni režim jutarnjeg burina i dnevnog maestrala. Slijedi tjedan bez vrućina, uz dnevni razvoj oblaka, malu mogućnost za pljusak i ugodne noći.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close