KontinentalniKulturaTurizamIzdvojeno

TEMATSKE TURE Upoznajte povijest lijepih karlovačkih blagdanskih običaja

ADVENT KARLOVAC

Za kraj ove neobične godine Udruga turističkih vodiča „Bastion“ i TZ grada Karlovca pripremile su posebno osmišljene tematske ture po karlovačkoj Zvijezdi. Bit će to prilika za upoznati ponešto drugačije priče iz prošlosti grada.


Posjetitelji i građani Karlovca imaju priliku pridružiti se adventskim i božićnim turama po Zvijezdi i otkriti kako su se nekad obilježavali blagdani u gradu na četiri rijeke. Njihovi vodiči ispričat će kako se davnih dana ukrašavao grad u vrijeme Adventa, koji su se ukrasi stavljali na božićno drvce, što se posluživalo na blagdanskom stolu, kako se pripremalo za polnoćku. Uz blagdansku atmosferu i svečano ruho Karlovca neće nedostajati suvenira i zanimljivih foto kutaka za najljepše blagdanske fotografije.

Ove zanimljive i poučne ture završavaju kod karlovačkih franjevaca koji pripremaju iznenađenje za posjetitelje!

Jednosatne ture na rasporedu su subotama 12., 19. i 26. prosinca te 2. siječnja 2021., s početkom u 17 sati kod Paviljona Katzler.

Broj sudionika je ograničen u skladu s epidemiološkim mjerama, uz obaveznu predbilježbu na 098/246584 (sms/viber) ili [email protected]

“Želimo vam ugodno putovanje kroz povijest lijepih karlovačkih blagdanskih običaja! Budimo odgovorni, čuvajmo sebe i druge, uživajmo u bajkovitim radostima još jednog nezaboravnog karlovačkog Adventa i božićnih blagdana!”, poručili su iz TZG Karlovca.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Digitalni tisak Karlovac

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close