TechIzdvojeno

Tekstovi Lika Cluba od sada i u Hrvatskom arhivu weba

SVRHA JE TRAJNO ČUVANJE HRVATSKE KULTURNE BAŠTINE

Portal Lika Club, prvi medij koji je sada i član Prilika Grupe, ovih dana je ušao u digitalni arhiv hrvatskog weba.


Hrvatski arhiv weba (HAW) Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu zbirka je sadržaja preuzetih s weba. Njegova je svrha preuzimanje i trajno čuvanje publikacija s interneta kao dijela hrvatske kulturne baštine.

Publikacije koje se za arhiviranje odabiru prema zadanim kriterijima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu  upotpunjuju nacionalnu zbirku sadržajima vrijednim u znanstvenom i kulturološkom smislu. S naročitom se pažnjom prikupljaju sadržaji koji postoje samo na webu i dokumentiraju aktualni društveni trenutak, društvene trendove, popularna zbivanja, važne sportske, političke, kulturne i druge događaje.

Arhivirane publikacije dostupne su putem kataloga NSK i na stranici samoga arhiva, a arhivirani sadržaji mogu se pretraživati preko naslova, URL-a, ključnih riječi i predmetnih područja.

Portal Lika Club je uvršten u kategoriju “News portali”, posjetitelji knjižnice arhivirane primjerke tekstova najčitanijeg ličkog medija mogu čitati bez ograničenja i u Hrvatskom arhivu web publikacija.

Ovim potezom ušli smo u Digitalnu zbirku Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i drago nam je da će se sadržaj portala Lika Club ubuduće arhivirati i biti dostupan svim korisnicima, a posebice studentima i znanstvenoj zajednici. – zaključio je kratko vlasnik Prilika Grupe Ante Fumić.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close