Tech

Tehno moda

Tehno moda: na mjestu prstiju i na potpetici cipele imaju mogućnost za dodavanje detalja, a u unutrašnjosti je smješten Bluetooth prijamnik koji ih povezuje sa smartphoneom


Biranje cipela koje pristaju uz odjeću zna biti zamorno, ali to bi se vrlo brzo moglo promijeniti zahvaljujući smartphoneima. Litavska start-up kompanija iShuu Technologies dizajnirala je liniju pametnih cipela pod nazivom Volvorii Timeless. Cipele su to koje mijenjaju boju i izgled zahvaljujući fleksibilnim ekranima kojima su obložene.

Na mjestu prstiju i na potpetici cipele imaju i mogućnost za dodavanje raznih detalja, a u njihovoj unutrašnjosti je smješten Bluetooth prijamnik koji ih povezuje s aplikacijom za smartphone.

Pametne cipele napravljene su od gume i kože i to, barem zasad, u veličinama od 36 do 40.

Prototipi su trenutačno dostupni samo u crnoj i bijeloj boji, a ostale boje planiraju se ponuditi kada i ako kompanija preko Indiegogoa prikupi dovoljno sredstava za financiranje svog neobičnog projekta. Cilj im je 50.000 dolara, a dosad su prikupili polovicu.

Pametne su i narukvice…

Nisu cipele jedine koje ćemo uskoro moći mijenjati jednim klikom. Sličan koncept predstavio je mađarski start-up LIBER8. Za svoju, kako kažu, narukvicu budućnosti“Tango Arc” nastoje prikupiti 104.000 dolara.

Poput cipela, i narukvica je obložena fleksibilnim ekranima čija se boja i dizajn može mijenjati preko smartphonea.


 

Tekst: 24 sata
Foto: iShuu Technologies


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close