VijestiLifestyleScena

TEHNIČKI MUZEJ NIKOLA TESLA novo je ime zagrebačkog Tehničkog muzeja

Zagrebački Tehnički muzej, inače i najposjećeniji hrvatski muzej, od iduće godine zvat će se Tehnički muzej Nikole Tesle, odlučio je tako Upravni odbor muzeja na prijedlog Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika.

Razmišljajući i razgovarajući sa ljudima od struke, došli smo na ideju da bi Tehnički muzej trebalo obnoviti, modernizirati i sadržajno oplemeniti – udahnuti mu dušu, a to bez Nikole Tesle – čovjeka koji je osvijetlio cijeli svijet – ne bi bilo to – riječi su gradonačelnika Bandića nakon sjednice Upravnog odbora.

Nedeljko Štefanić, predsjednik Upravnog odbora rekao je da se radi o povezivanju dva velika brenda – brenda Tehničkog muzeja i brenda Nikola Tesla.

– Nikola Tesla i Tehnički muzej zajedno će stvarati novu povijest kroz ovaj proces preimenovanja i renoviranja. Nadamo se da će svi oni iz cijelog svijeta koji poštuju Nikolu Teslu, ovdje u Tehničkom muzeju Nikole Tesle naći puno sadržaja koji će ih povezivati s njim – rekao je Štefanić.

Zagrebački Tehnički muzej najposjećeniji je hrvatski muzej. Unatoč opsežnim i dugotrajnim radovima na rekonstrukciji, samo u prošloj godini imao je skoro 120.000 posjetitelja.

Osnovan je 21. prosinca 1954. godine, a od 1959. nalazi se u paviljonima nekadašnjeg Zagrebačkog zbora, manifestacije iz koje je izrastao Zagrebački velesajam.

Jedan od desetak odjela muzeja – Demonstracijski kabinet Nikole Tesle, ukupne površine 260 m2, ujedno je i jedan od najposjećenijih. Otvoren je 1976. godine, a 2006. godine u potpunosti obnovljen.

Ne zaboravimo da se i u Lici nalazi Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu pokraj Gospića. Velebno muzejsko izdanje o stvaralaštvu i životu Tesle svakako bi trebalo naći i svoj komadić za izlaganje u zagrebačkom Tehničkom Muzeju Nikola Tesla.

Tekst: direktno.hr/UL

Foto: teslarati

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close