Sport

Talijanski sportski list prisjetio se najboljih izjava Zvonimira Bobana

Boban je u ponedjeljak preuzeo dužnosti u Fifi, a Gazzeta dello Sport se povodom toga prisjetila nekih njegovih izjava iz prošlosti.


Legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban prije par dana službeno je preuzeo dužnost zamjenika glavne tajnice Fife Fatme Samoure, a bit će zadužen za razvoj nogometa i organizaciju natjecanja. Povodom toga Gazzetta dello Sport objavila je članak u kojem su se prisjetili nekih on najboljih izjava Milanove legende.

Hrvat se nikada nije bojao izraziti svoje mišljenje. Igrao je Milanu od 1992. do 2001. te je osvojio četiri prvenstvena naslova i Ligu prvaka. Također intenzivno je surađivao s medijima u Italiji i Hrvatskoj”, najavila je Gazzetta njegove najbolje izjave.

O bivšem treneru Fabiju Capellu

“On je imao svoj način rada. Nikada nisam otišao s njim na večeru. Mislim da nitko od igrača nije, ali ako ga sudite po rezultatima teško je bilo što za reći. Capello se zna nositi u teškim situacijama”.

O Arrigo Sacchiju, još jednom bivšem treneru Milana

“On je najveći nogometni revolucionar. Možda stalno ponavlja iste ideje i zna biti monoton, ali njegove ideje su dale temelje igri svake momčadi i kluba”.

O Ruiju Costi i Zinedineu Zidaneu

“Costa je nevjerojatan igrač, svjetska klasa. Jedini je osim Zidanea koji može promijeniti izgled svake momčadi. Možda je i kompletniji igrač od Zidanea”.

O talijanskoj politici

Hrvat sam, ali mi je Italija druga domovina. Ovdje sam odrastao i zahvalan sam zbog toga. Uvijek će to biti fantastična zemlja. Međutim, previše ste kritični i izgubili ste samopoštovanje. Vaša politička klasa vas je opljačkala. Oteli su vam osmijehe s lica i optimizam. Treba biti snažan i oduprijeti se tomu, a to nije lako”.

O napuštanju Milana

“Bio sam sretan u Milanu. Bilo mi je lijepo i otišao sam u pravo vrijeme kada je klub započinjao novu eru”.

O talijanskoj reprezentaciji

“Ozbiljna je situacija. Bit će teško proizvesti novog Tottija ili Buffona. Potrebno je stvoriti nove igrače, a ne rezultate, barem u mlađim uzrastima”.


 

Komentari

Komentara


Izvor: net.hr | Foto: gabriel bouys

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close