TurizamIzdvojeno

Talijanska emisija posvetila reportažu Lici i njenim prirodnim ljepotama

Poznata talijanska nacionalna televizija TV LA 7 koju prati preko 500.000 gledatelja emitirala je reportažu “Eden – un pianeta da salvare” koja je bila posvećena Lici i njenim prirodnim atrakcijama, a u reportaži trajanja od 40 minuta prikazane su prirodne ljepote Plitvica te specifičnosti RastokaGospića Kutereva.


TV ekipa na čelu s voditeljicom Liciom Colò boravila je u Hrvatskoj u okviru studijskog putovanja u organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u ItalijiHrvatske turističke zajednice i sustava lokalnih TZ-ova, izvjestila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji.

Velik dio reportaže posvećen je Plitvicama, jednoj od najpoznatijih turističkih atrakcija Hrvatske, te skloništu za medvjede Kuterevo, a novinarska ekipa posjetila je i rodno mjesto i kuću Nikole Tesle Smiljanima gdje su svjedočili njegovim izumima i patentima.

U skorom periodu bit će objavljene nove serije reportaža o Hrvatskoj s naglaskom na ZadarNin otok Pag te NP Krka i Split što predstavlja veliku važnost u promociji Hrvatske na talijanskom tržištu koje je jedno od naših najvažnijih tržišta. To potvrđuju i podatci iz sustava eVisitor prema kojima smo s talijanskog tržišta u dosadašnjem dijelu godine ostvarili preko 128.000 dolazaka i gotovo 318.000 noćenja što u usporedbi s istim razdobljem prošle godine predstavlja rast u dolascima od 38 posto i rast u noćenjima od 32 posto.


 

Komentari

Komentara


Izvor: HTZ | Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close