ScenaTako je govorio Tavujaja

TAKO JE GOVORIO TAVUJAJA: Lički izbori i glasanje

Ličani najvole glasati, nema veze đe i za koga. Ko što kaže sama riječ,glasanje je kad se neđe dereš, recimo, oćemo Milu za poglavicu, oni drugi urlaju nećemo Milu, oćemo ovoga drugoga, trećoga… i tako dok svi ne popadaju od urlanja i ostane zadnji koji izabere poglavicu, precjednika općine ili šta god.

Tako je bilo dosad i uvje se ljepo izabralo. Međutim Ličane su sjeb*** papirići, sad moraš stajati u redu ka za faks, pa onda ljepo i ćutke doći do nekvog stočića đe je obično neki cvikeraš koji te prbilježi, pa poprska snečim i drogira tako, onda ti nešto objašnjava, pa te toliko zblesi da jedva čekaš da odeš otale il da ga udaviš tamo,al pošto je tu i milicija obično ga niko ne udavi.

Onda ono najgore, šta sa papirićom? Nije to papirić ka svi normalni papirići pa da ti napišeŠ, oću Milu, neg tu ima nekav ljetopis, vragzna koliko imena za koja nikad ni čuo nisi, pa šifre, brojevi, to nebi ni onaj u katastru poveza. I tu ka šta i ranije rekošmo, Ličanin okruži prvoga, računa, prvi, valjda je i najpametniji inače ne bi bio prvi. Tako da od kad su papirići ,u Lici jedan te isti uvje pobjedi, a često bude da i nije Ličanin, neg eto bio na prvom mjestu.

Kasnije Ličani 4 godine mozgaju, ma kako pobjedi baš taj a niko ni čuo za njega?! Aj što nije čuo,neg ni nikakve koristi od njega, em nemoreš do njega, em ako nekako i dođeš do njega, nešto ti priča, medi, veli evo za koji dan ćemo to sriktati… il ako je slučajno pri kraju te 4 godine, onda kaže, ma poslje izbora samo ti dođi i računaj sriktano… Ovim putem tražimo da se u Liku vrati normalno glasanje, jer inače ovi će pomrijeti od duboke starosti u onim kancelarijama, il bar metnite neke druge na papiriću na prvo mjesto.


Više čitajte na PRICA-online.art

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close