Kolumne

Tako je govorio Tavujaja: Gdje je Lika i kako se odnosi prema poznatima?

Zemljopisno gledano, Lika je smještena među brdima, po brdima, i u polju, ima i poneku rijeku, tu su i Plitvice , no njih su napravili partizani poslije rata da bi mogli da dovode švalerke, dok turistima pričaju da ih je napravio neki Sedrar.  Tih jezera ima nekoliko, ali poznato je samo Kozjak, dok su ostala vidjeli samo turisti iz Japana  ako im je vjerovati sta pišu na Facebooku. Inače ulazak na Plitvička jezera za Ličane je besplatan, zato jer i ne idu tamo.

tesla nikola

Desno je Velebit, to je veliko brdo i svi lijepo pričaju o njemu, a u sebi jebu mu maj** što se tu nasadi pa nemamo submediteransku klimu.  Ostala brda su nešto bolja, recimo Plješevica, ona je dobra jer sprečava Bosance da se lako prikradu i kresnu nam žene dok smo mi u šlajsu ili u birtiji.

Lika nema nijednog poznatog čovjeka, ustvari ima ali mi ih toliko olajemo da nas se obično svi odreknu. A većina tih poznatih ili su lopovi ili ratni zločinci, tj. heroji ili dobročinitelji, kako s koje strane pogledaš. Između ostalih poznat je i jedan električar, on je izumio struju, i kažu da je izumio i struju bez bandera al su mu zabranili da razvlači žice po nebu, valjda zbog aviona i tica, ko će znati. On da se sad vrati u Liku rekao bi… Fuck you all, and go to mother 3…


Više čitajte na PRICA-online.art

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close