Tajne fast food restorana: Znate li što zapravo jedete?

Tena Brnad

Svatko od nas ponekad se voli počastiti slasnim hamburgerom uz porciju prženih krumpirića i čašu hladnog gaziranog pića.  No znamo li što zapravo jedemo? Saznajte 7 tajni fast food restorana koje zasigurno niste znali.


Crte koje vidite na vašoj pljeskavici upakiranoj u neodoljiv hamburger nisu nastale grillanjem. One su umjetno napravljene u tvornici u kojoj se proizvode, a zatim ispečene na ploči.

Salata koju naručujete u fast food restoranu nema veze sa salatom. Jednako je kalorična baš poput onog sočnog hamburgera, a nije rijetkost ni da u plastičnoj posudici u kojoj je poslužena stoji i do nekoliko dana.

Vidite li novu reklamu za hamburger, nemojte nasjedati. Brza hrana koju vidimo na fotografijama i reklamama nema nikakve veze sa stvarnom slikom. Hrana koja se fotografira uljepšava se čak i do dva sata kako bi izgledala apsolutno savršeno.

Gazirana pića koja kupujemo u fast food restoranima zapravo nisu ista ona koja možemo kupiti u trgovini. Koriste se sirupi koji se miješaju s vodom kako bi se dobio okus omiljenih gaziranih napitaka.

Limun u pićima se ne pere. Restorani i kafići koji u vodu ili sokove ubacuju krišku limuna svakako vam ne čine uslugu. Taj se limun ne pere, a dolazi s različitih zemalja svijeta. Ne želimo ni znati što se sve događa u prijevozu.

Doručci u fast food restoranima uopće nisu onakvi kakvima ih zamišljamo. Naručite li, primjerice jaja, ona neće doći iz ljuske. Riječ je o prahu koji poprima oblik jaja i na taj nas način zavarava.

Sva hrana u kojoj toliko volimo uživati u fast food restoranima zapravo je prenatrpana šećerom koji zatim izaziva ovisnost i tjera nas da želimo još.


Izvor: gastro.24sata.hr | Foto: pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u