Turizam

Tajanstveni otok na koji godišnje smije doći tek tisuću posjetitelja

Na ovaj otok godišnje smije doći tek tisuću posjetitelja, tako da postoji lista za posjete. Već je i to dovoljno da otok bude poseban, a ono što ga čini tajanstvenim jest priča po kojoj su gusari ovdje sakrili svoje blago.


Mediteransko more krije maleni otok, idealan za skrivanje blaga, koje se tamo navodno i nalazi. Ipak, teško je vjerovati da ćete ga ikada moći iskopati.

Naime, otok Montecristo, kojeg je slavnim napravio veliki francuski pisac Alexandre Dumas u svom romanu “Grof Monte Cristo” iz 19. stoljeća, čuva legendu o zakopanom blagu, kojeg je tamo skrio ni manje ni više, već Crvenobradi osobno.

Samo tisuću turista godišnje, ili bolje reći sretnika, ima dozvolu za posjet ovom prirodnom raju. Ne trebamo i govoriti kako postoji lista čekanja, tako da ako se sad upišete, računajte da ćete otok vidjeti negdje 2019. godine.

Točna lokacija i sadržaj skrivenog blaga i dalje su misterija, a glasine o otoku kao mjestu na kojem se skriva plijen započele su još prije par stotina godina, kad je samostan na otoku počeo stjecati veliko bogatstvo. Ipak, gledajući danas to i nije čudno, jer je prva kapelica na otoku izgrađena još u stoljeću sedmom, a kasnije su za luksuz bile zaslužne donacije bogatih obitelji.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr


 

Foto: image.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close