Vijesti

Taekwondo klub Maksimir poziva na pokazne radionice “Kako vježbaju osobe s invaliditetom te gluhe i slijepe osobe”

U sklopu Erasmus projekta “The impact of us”, Taekwondo klub Maksimir poziva sve zainteresirane da im se pridruže 07.10. na pokazne radionice “Kako vježbaju osobe s invaliditetom te gluhe i slijepe osobe”. Radionice će se održati na lokaciji Mjesni Odbor Peščenica na 1. katu dvorane na adresi Njegoševa 10.


Radionice će se održati od 11:00 do 12:30h te su besplatne za sve zainteresirane. Na radionicama će se i predstaviti rezultati projekta.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije.

Ovaj projekt razvila je skupina mladih ljudi s invaliditetom kako bi se uhvatili u koštac s izazovima s kojima se suočavaju u svakodnevnom životu kada je u pitanju njihova fizička i psihička dobrobit.
Problemi s kojima se ovi mladi susreću su nedostatak znanja o tome gdje i kako vježbati, strah od pada, nedostatak energije, ovisnost o roditeljima, nedostatak prijatelja i mjesta za igru, barijere u vanjskim prostorima i slično.

Taekwondo klub Maksimir postoji preko 40 godina te godišnje organizira više od 30 domaćih i međunarodnih natjecanja i raznih sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom, u svrhu integracije mladih s posebnim potrebama u društvo. Ciljane skupine s kojima klub surađuje, a koje su ujedno i članovi kluba, su mladi s Downovim sindromom, raznim deformitetima, distrofijom mišića, cerebralnom paralizom, intelektualnim poteškoćama, niskim IQ < 75 i autizmom.

Taekwondo klub Maksimir se veseli vašem dolasku.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close