Svjetski prvak Rino Mašić na prijemu kod biskupa Križića

Gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić primio je u utorak 14. prosinca u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću Rina Mašića, mladog Gospićanina koji je na Svjetskom prvenstvu u obaranju ruke u Bukureštu ostvario apsolutnu dominaciju i u juniorskoj konkurenciji uzeo zlato na lijevu i desnu ruku.


Također, Rino je i u konkurenciji seniora osvojio srebro na desnu ruku što se rijetko viđa u svijetu arm wrestlinga uzevši u obzir da Rino ima tek 17 godina i da je još uvijek na samom početku obaračke karijere.

Biskup Križić čestitao je mladom sportašu Mašiću na ostvarenim rezultatima te mu je poželio uspjeh u daljnjim natjecanjima u kojima će kao i do sada biti na ponos našeg grada ali i Domovine. Kroz ugodni razgovor biskup Križić se interesirao o počecima treniranja ovog mladog sportaša pa sve do velikih natjecanja i ostvarenih uspjeha. Također, biskup Križić prisjetio se i jednog posebnog datuma koji je vezan uz Rina, a to je 9. lipnja 2019. kada je biskup Križić u gospićkoj katedrali Navještenja BDM podijelio mladom Rinu i njegovim vršnjacima sakrament Svete potvrde. Rino je zahvalio biskupu Križiću na prijemu i podršci koju mu je biskup iskazao te je izrekao svoje stavove o važnosti brige za mlade i razvoju sporta na našem teritoriju jer kroz sport se mlade osobe mogu izgraditi u odgovorne i zrele osobe.

Uz Rina, prijemu su nazočili otac Sebastijan, koji je sa svojom suprugom i mlađim sinom ovom mladom sportašu velika podrška, te predsjednik Zajednice sportova Grada Gospića Nikola Starčević i kancelar i biskupov tajnik vlč. Mišel Grgurić.

Uz čestitke, biskup Križić poklonio je mladom sportašu Rinu novčani prilog i druge simbolične poklone, te je njemu i njegovoj obitelji zaželio blagoslovljene božićne blagdane.


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Gospićko-senjska biskupija

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close