Lifestyle

Svjetski dan ljubaznosti: Darujte osmijeh i lijepu riječ

Svjetski dan ljubaznosti obilježava se 13. studenog, a evo kako možete uljepšati dan i sebi i drugima.
Međunarodni dan ljubaznosti obilježava se od 1998. godine, širom svijeta, a i vi ga možete obilježite tako što ćete nekome uljepšati dan. Ljubaznost je, nažalost, sve rjeđa, a dovoljna je da nam vrati osmijeh na lice.


Za početak, recite “dobro jutro” toj susjedi koju srećete ispred lifta, uputite joj osmijeh. Ili, nazovite nekoga koga dulje vrijeme niste vidjeli ili čuli. I ne, ne šaljite poruku! Nazovite, da čujete glas druge osobe i sigurni smo da će vam dan lijepo početi.

Nazovite svoju prijateljicu samo kako biste joj rekli koliko je volite i cijenite njezino prijateljstvo.

Zagrlite drage osobe, bez nekog posebnog razloga. Uostalom, kakav razlog treba za zagrljaj?!

Hvala! Bravo! Izvolite! Oprostite! Ove riječi tako često zaboravljamo koristiti u svakodnevnoj komunikaciji, a ponekad bi mogle napraviti razliku između dobrog i lošeg dana. Nije važno o čemu je riječ – ako ste nekome slučajno stali na nogu, ispričajte se; blagajnici u trgovini kojoj ne znate ime kažite “hvala”; ponudite nekome mjesto u javnom prijevozu… Ove riječi su samo stvar lijepog odgoja, ali će i učiniti da se osoba kojoj su upućene ljepše osjeća.

Obilježite Međunarodni dan ljubaznosti gestama koje će drugima pokazati da niste sebični, da vam je stalo do njih, trudite se češće biti nasmijani i raspoloženi, i da tu pozitivnu energiju prenosite na druge. U svakom slučaju, ljubaznost je definitivno nešto čega nam treba više!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: net.hr | Foto: westmeriacounselling.co.uk

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close