Lifestyle

Svjetski dan ljubaznosti: Darujte osmijeh i lijepu riječ

Svjetski dan ljubaznosti obilježava se 13. studenog, a evo kako možete uljepšati dan i sebi i drugima.
Međunarodni dan ljubaznosti obilježava se od 1998. godine, širom svijeta, a i vi ga možete obilježite tako što ćete nekome uljepšati dan. Ljubaznost je, nažalost, sve rjeđa, a dovoljna je da nam vrati osmijeh na lice.


Za početak, recite “dobro jutro” toj susjedi koju srećete ispred lifta, uputite joj osmijeh. Ili, nazovite nekoga koga dulje vrijeme niste vidjeli ili čuli. I ne, ne šaljite poruku! Nazovite, da čujete glas druge osobe i sigurni smo da će vam dan lijepo početi.

Nazovite svoju prijateljicu samo kako biste joj rekli koliko je volite i cijenite njezino prijateljstvo.

Zagrlite drage osobe, bez nekog posebnog razloga. Uostalom, kakav razlog treba za zagrljaj?!

Hvala! Bravo! Izvolite! Oprostite! Ove riječi tako često zaboravljamo koristiti u svakodnevnoj komunikaciji, a ponekad bi mogle napraviti razliku između dobrog i lošeg dana. Nije važno o čemu je riječ – ako ste nekome slučajno stali na nogu, ispričajte se; blagajnici u trgovini kojoj ne znate ime kažite “hvala”; ponudite nekome mjesto u javnom prijevozu… Ove riječi su samo stvar lijepog odgoja, ali će i učiniti da se osoba kojoj su upućene ljepše osjeća.

Obilježite Međunarodni dan ljubaznosti gestama koje će drugima pokazati da niste sebični, da vam je stalo do njih, trudite se češće biti nasmijani i raspoloženi, i da tu pozitivnu energiju prenosite na druge. U svakom slučaju, ljubaznost je definitivno nešto čega nam treba više!


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor: net.hr | Foto: westmeriacounselling.co.uk

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close