Karlovačka županijaKontinentalni

Svjetski dan kave u Karlovcu: Predahnite uz kavu u gradu na četiri rijeke

U petak 1. listopada obilježava se Svjetski dan kave u Karlovcu.


U restoranu praktikumu „Pod starimi krovovi“ od 10:00 do 12:00 sati učenici Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac, smjera kuhari i slastičari, uz svoje mentore pripremat će razne napitke od kave i s kavom.

Uz razne vrste kava i poneki slatki zalogaj posjetitelje očekuje i malo povijesti, zanimljivosti i ukusno iznenađenje.

Znate li da ste od naplatnih kućica u Karlovcu na svega pet minuta vožnje od kave uz obalu rijeke Korane, Kupe ili pak od kave na terasi u parku?

TZ grada Karlovca provodi ovaj tjedan promotivnu kampanju “Predahnite uz kavu u Karlovcu”. Kampanja se provodi na društvenim mrežama na domaćem tržištu, a s ciljem da osvijesti odličnu poziciju Karlovca koji se nalazi na razmeđi sjevernog i južnog dijela Hrvatske, te blizu dvije granice.

“Karlovac je odlično pozicionirana destinacija koja obiluje prekrasnim lokacijama idealnim za predah na proputovanju. Putujete li s juga prema Zagrebu i Slavoniji ili obrnuto, morate proći pored Karlovca. Negdje treba na tom putu i predahnuti, a naša je želja da ovom prigodnom kampanjom osvijestimo da je Karlovac za to idealan. Stoga se obraćamo svima onima koji još u Karlovcu nisu bili da svakako istraže što imamo za ponuditi. Na svega pet minuta od autoputa naći ćete sjajne lokacije za uživanje i predah. Ujedno podsjećamo one koji su već bili u Karlovcu da nam se vrate, ostanu duže te zaista upoznaju grad.” Izjavila je Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca

Kava je puno više od ukusnog napitka. U Hrvatskoj, pa tako i u Karlovcu, kava je sinonim za druženje. Ponekad će vas Karlovčani pozvati na kavu, a onda pak naručiti neki sasvim drugi napitak. Nemojte se iznenaditi, to je tipično karlovački.

Više o kavi možete saznati u Malom izlogu velike povijesti Paviljona Katzler. Očekuje vas izložba povodom Svjetskog dana kave. Saznat ćete više o vrstama kave, kavopijama, bečkoj kulturi kave…

Vidimo se na kavi u Karlovcu!Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: PR | Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close