GastroIzdvojeno

Svjetski atlas hrane preporučuje ličke police!

NAJBOLJA JELA PRIMORJA I LIKE

TasteAtlas, svjetski atlas hrane i enciklopedija okusa, objavio je popis deset najbolje ocijenjenih jela s područja hrvatskog Primorja i Like, javlja The Plitvice Times.


Na sedmom mjestu se nalaze ličke police – tradicionalno jelo iz Ličko-senjske županije.

Često opisivane kao obrok siromaha, ličke police su jednostavno jelo od ličkog krumpira kao glavnog sastojka. Krumpir prvo treba oprati i osušiti, a zatim izrezati na polovice s netaknutom korom, začiniti solju i peći u pećnici.

Kad vrh krumpira razvije lijepu zlatno-smeđu boju, a krumpir nježnu teksturu, jelo je spremno za konzumaciju, bilo samostalno ili kao dodatak mesu ili mliječnim proizvodima. Police su posebno popularne zimi, a najpopularnija varijanta jela dolazi s tankim komadima slanine koji se stavljaju na krumpir pred kraj pečenja, navodi Taste Atlas.

Na popisu najpopularnijih jela iz Primorja i Like nalaze se i škripavac, paška janjetina, paški sir i paška skuta.

Cijeli popis pogledajte na linku.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: The Plitvice Times | Foto: Antonio Kezerić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close