Film i TV

Zašto svi filmski negativci imaju jednu istu osobinu?

Što povezuje Freddyja Kruegera, Dartha Vadera, Hannibala Lectera i druge filmske negativce, osim, jasno, toga što su filmski negativci?


Pa, kako tvrde dermatolozi, vidljivi kožni problemi. Naime, istraživanje objavljeno u časopisu JAMA Dermatology, pokazalo je kako čak 60 posto svih negativaca ima neki oblik kožnog oboljenja, piše 100posto.hr

Gubitak kose (alopecia), razni ožiljci, periorbitalna hiperpigmentacija, koja vodi do tamnih krugova oko očiju i brojna druga stanja redovita su pojava na licima negativaca. To je uzrujalo stručnjake iz područja, jer smatraju da takve uloge stavljaju stigmu na osobe oboljele od kožnih bolesti. No ovo nije prvi takav istup stručnjaka.

Naime, direktor američke Organizacije za albinizam i hipopigmentaciju reagirao je vrlo burno 2006. godine, nakon što je izašao film Da Vincijev kod. Naime, iz Organizacije su uspjeli izbrojati kako je to bio već 68. film od 1960. godine, u kojem je glavnog negativca glumila osoba s albinizmom. U slučaju Da Vincijevog koda, to je bio Silas, redovnik-ubojica.

Više na 100posto.hr


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close