Sport

Svijet sporta potresa nova dopinška afera

Napokon se i to dogodilo, na utrci u Belgiji (Zolder) uhvaćena je biciklistkinja Femke Van den Driessche (19) koja je vozila utrke uz pomoć skrivenog motora


U vrhunskom sportu uvijek je bilo varalica koji su ‘genijalnim’ rješenjima pokušavali na nepošten način doći do prednosti u odnosu na druge. U biciklizmu se već dugo pričalo o tome kako neki natjecatelji voze utrke, a imaju skriveni motor u okviru i kotačima. Mnogi su na takve priče samo odmahivali rukom, nazivali ih budalaštinama, no od sada se i to promijenilo.

Uhvaćen je prvi varalica koji je skrio motor. Zapravo riječ je o ženskoj osobi, belgijskoj biciklistkinji Femke Van den Driessche koja je nastupala na utrci svjetskog prvenstva u biciklističkom cyclo-crossu u belgijskom Zolderu.

Tvrdi da je nevina i da joj je mehaničar dao krivi bicikl istovjetan njezinom. Baš i nije neko opravdanje. Ako joj ne povjeruju prijeti joj kazna od 20 tisuća švicarskih franaka i šest mjeseci suspenzije. Minimalno…

‘Jasno je da je to tehnološka prevara. Bicikl je imao skriveni motor i to nije tajna’, izjavio je predsjednik Međunarodne biciklističke federacije (UCI) Bryan Cookson.

I prije su biciklistički dužnosnici rastavljali bicikliste poznatih natjecatelja, ali nikada nisu pronašli motor. Sve do sada… Nakon svih dopinških afera, još i ovo – ‘bike doping’.


 

Tekst: tportal.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close