VijestiSportGrad Zagreb

Svibanj – mjesec posvećen vožnji bicikala u Zagrebu

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić proglasio je mjesec svibanj mjesecom vožnje biciklom.


Ove se godine po prvi puta organizira manifestacija Žbicanj, koja od 2. svibnja do 3. lipnja nudi lepezu sportskih i edukativnih aktivnosti za djecu i odrasle, priopćeno je u četvrtak iz ureda gradonačelnika.

Proglašenjem svibnja mjesecom vožnje biciklom, Grad Zagreb nastavlja promicati bicikliranje te poziva građane da u što većem broju koriste bicikl, a sve sudionike u prometu da doprinesu sigurnosti u vožnji”, ističe se u priopćenju.

Navode kako je bicikl u Zagreb stigao davne 1867. godine, a njegovu popularnost su uvelike određivale društvene, političke, socijalne i infrastrukturne prilike u gradu.

“Bicikl je važan za formiranje javne ekološke svijesti i promicanje zdravih životnih navika pa ga Gradska uprava sustavno promovira. S ciljem promocije bicikliranja, zdravog načina života i zaštite okoliša, Grad Zagreb četvrtu godinu zaredom provodi program ‘Vozim za Zagreb’ koji je odlično prihvaćen među sugrađanima”, ističe se u priopćenju.

Program događanja manifestacije Žbicanj pogledajte OVDJE

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close