Zdravlje

SVI IZLIJEČENI U ovoj županiji više nema zaraženih koronavirusom!

JEDINA U HRVATSKOJ

Požeško-slavonska županija od danas je prva županija bez ijedne osobe zaražene koronavirusom, budući da su se testovi za sve tri oboljele osobe nakon dva uzastopna testiranja pokazali negativnima te su proglašene izliječenima.


Potvrdio je to u srijedu županijski Stožer civilne zaštite, navodeći da su dvoje oboljelih (policajac i bankarska službenica) zbog njihovih poslova spadali u skupinu s povećanim rizikom zaraze, pa se nije samo čekalo da prođe 28 dana u samoizolaciji, već su i testirani.

Nakon što smo primili dva negativna nalaza s razmakom od 24 sata ili većim, osobe se smatraju covid-19 negativnima i prestaje njihova kućna izolacija. Treća osoba je također negativna, no još uvijek je u bolnici i očekujemo da se otpusti iz bolnice”, rekao je epidemiolog Ante Vitalia.

Načelnik županijskog Stožera Vedran Neferović kazao je da novonastala situacija daje optimizam, ali i istaknuo kako je još uvijek velik broj zaštitnih mjera na snazi te se provode i dalje.

Sve koji imaju obrte ili se bave gospodarskom djelatnošću pozvao je na “još malo strpljenja”.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević najavio je kako će se u narednom razdoblju povećati broj testiranja, jer svi djelatnici ustanova socijalne skrbi koji dolaze na rad moraju biti testirani.

Najavio je i promjene u radu COVID-19 ambulanti. Njihovo 24-satno radno vrijeme se ukida te od sada rade sedam dana u tjednu od 8 do 20 sati.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close