ObrazovanjeZadarska županija

Sveučilište u Zadru: Na ove studije se možete upisati na drugom roku

SLOBODNA MJESTA

Sveučilište u Zadru objavilo je informacije o popunjenosti svojih studijskih programa po završetku ljetnih upisnih rokova. Što se tiče studija na kojima su upisne kvote popunjene, riječ o sljedećim jednopredmetnim studijima: Informacijska tehnologija, Kultura i turizam, Nautika i tehnologija pomorskog prometa, Psihologija, Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Sestrinstvo i Učiteljski studij te ovim dvopredmetnim: Jezik i komunikacija u višejezičnom društvu te Hrvatski jezik i književnost, javlja srednja.hr.


Na drugom se roku još uvijek moguće upisati na ove jednopredmetne studije: Arheologija, Brodostrojarstvo i tehnologija pomorskog prometa,Geografija (jednopredmetni); smjer: Primijenjena geografija, Hrvatski jezik i književnost, Informacijske znanosti, Menadžment, Podvodne znanosti i tehnologije, Povijest, Primijenjena ekologija u poljoprivredi i Učiteljski studij u Gospiću.

Dvopredmetni studiji na kojima ima slobodnih mjesta su: Anglistika, Etnologija i antropologija, Filozofija, Francuski jezik i književnost, Geografija; smjer: nastavnički, Grčki jezik i književnost, Latinski jezik i rimska književnost, Njemački jezik i književnost, Pedagogija, Povijest, Povijest umjetnosti, Ruski jezik i književnost, Sociologija, Španjolski jezik i književnost, Talijanski jezik i književnost, Talijanski jezik; smjer: prevoditeljski i Teološko-katehetski studij.

Valja naglasiti kako na izvanrednom jednopredmetnom studiju Informacijske tehnologije nema mjesta dok su izvanredni studiji koji još primaju studente Brodostrojarstvo i tehnologija pomorskog prometa, Kultura i turizam, Menadžment, Nautika i tehnologija pomorskog prometa, Podvodne znanosti i tehnologije, Primijenjena ekologija u poljoprivredi te Rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Kad je riječ o interesu za upis, najviše je maturanata bilo zainteresirano za jednopredmetni studij Psihologije, potom Ranog predškolskog odgoja i obrazovanja, te Sestrinstva, dok je manji interes bio za jednopredmetni studij Arheologije, Informacijskih znanosti i Studij za učitelje u Gospiću. Od dvopredmetnih su studija najtraženiji ove godine bili Anglistika i Pedagogija dok je manja potražnja bila za studijima Francuskog jezika i književnosti i Talijanskog jezika i književnosti. Među izvanrednim su studijima najpopularniji bili Rani predškolski odgoj i obrazovanje te Menadžment, a nešto manje poželjni studiji Brodostrojarstva i tehnologije pomorskog prometa, te Primijenjene ekologije u poljoprivredi.

Detaljnije informacije o broju upisnih mjesta možete pronaći ovdje.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close