VijestiTurizam

Za Svetu Jelenu u Rakovici dolaze MEJAŠI i RAZBIJAČI ČAŠA, objavljen program

Kao i svake godine, područje Općine Rakovice priprema veliku proslavu Svete Jelene Križarice polovicom kolovoza. Prošle godine Turistička zajednica općine Rakovica sudjelovala je u organizaciji, a tako će biti i ove godine. Obilježavanje Svete Jelene održati će se u petak i subotu, 18. i 19. kolovoza 2017.

Prvi dan tradicionalna sveta misa


18. kolovoza održati će se sveta Misa u crkvi Svete Jelene Križarice u Rakovici. Svetica koja je rođena u vrlo siromašnoj obitelji imala je tešku životnu priču, a poznata po skromnosti i poniznosti, kad je htjela učvrstiti vjeru pronašla je Kristov križ na Kalvariji – kaže legenda. Iz tog razloga naziva se Sveta Jelena Križarica, a u Rakovici je slave više desetljeća.

U večernjim satima za proslavu svete Jelene najavljuje se zabavni program na placu uz grupu Razbijači čaša.

Sportske aktivnosti uključuju nogomet i rukomet

Cjelodnevno događanje u Rakovici održati će se drugog dana, 19. kolovoza s početkom u jutarnjim satima. U 9 sati na igralištu Osnovne škole u Rakovici počinje nogometni turnir, a u isto vrijeme biti će i rukometni turnir.

Dvije likovne kolonije drugog dana

Na prostoru placa u Rakovici od 9 do 16 sati održati će se Likovna kolonija, a kao poseban program biti će i Mala likovna kolonija čije se održavanje planira u vremenu od 14 do 16 sati.

Drugi dan dolaze i Mejaši

Kako bi proslava bila vesela i pozitivna, organizatori iz Općine Rakovica i Turističke zajednice općine Rakovica pozvali su poznati bend Mejaši te Techno DJ-a koji nastupaju od 22 sata.

Proslava sv. Jelene 2017.

 

rakovica-htz-1

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: Turistička zajednica općine Rakovica

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close