VijestiScena

Svestrani umjetnik Ivo Perkušić predstavlja spot za pjesmu “Vrijeme”

Sjajni Splićanin, akademski glumac Ivo Perkušić, poznat široj javnosti po ulogama u seriji “Najbolje godine” i kao bivši voditelj TV emisije “IN Magazin” predstavlja spot za pjesmu “Vrijeme” s kojom je nastupio na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu.


Sjajnu pjesmu napisao je Ivan Popeskić, pobrinuvši se za tekst, glazbu i odličan, radiofoničan aranžman, a Ivo je svojim glasom pjesmi nadjenuo emocionalnu dimenziju svojstvenu vrhunskim svjetskim vokalima. Ivo je snimio i spot za pjesmu “Vrijeme”, a redatelj spota Ivan Špehar uz asistenticu režije Emu Dobrotu i asistenticu kamere Marinu Aničić Spremo te make-up artisticu Anu Grgić i hairstyle by Hairbook Ivica Šuljak, dočarao je napušteni planet na kojemu vrijeme prolazi, ali Ivina ljubav ne.

Za 29-godišnjeg Ivu Perkušića uistinu se može reći da je svestrana osoba. Akademski je glumac koji je diplomirao i engleski i talijanski jezik s književnostima. Ivo od malena sudjeluje u scenskim nastupima u Splitu u kojem je završio osnovnu školu i klasičnu gimnaziju nakon koje upisuje studij engleskog i talijanskog jezika.

Po završetku tog studija upisuje studij glume te se nakon diplome zapošljava u Gradskom kazalištu mladih u Splitu. Uskoro otkriva ljubav prema glazbi te ju počinje ostvarivati i kroz zanimljivu kombinaciju Mediterana i nacionalne portugalske glazbe, fada, s kojim nastupa diljem Hrvatske, a ostvario je nastup s portugalskom fadisticom svjetskog glasa Anom Mourom, koja je pjevala s Princeom, Rolling Stonesima i drugim glazbenicima.

Ljubav prema jeziku i književnosti ostvarila se i u glazbi u kojoj poetičnost pronalazi u lirici fado tekstova koji su obilježili njegov glazbeni opus. Muški fadisti u Portugalu su itekako popularni, a Ivo ih izvodi na svojstven način ubacujući i zvuk mandoline u portugalsku glazbu. Nastupa uz pratnju mandolinskog orekstra “Sanctus Domnio” koji se može podičiti nagradom najboljeg europskog mandolinskog orkestra. Fado ga odvodi i do Lisabona, gdje je također pjevao.

I na kazališnim daskama iskazao je glazbeno umijeće nastupajući u opereti “Splitski akvarel” te mjuziklima na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku “Mačak Džingiskan i Miki Trasi” u režiji Ivana Lea Leme te “Čarobnjaku iz Oza” u režiji Nine Kleflin. Igra u brojnim predstavama kako u matičnom, tako i u drugim kazalištima.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close