KolumneSvemu unatoč

Svemu unatoč: Tebe volim, tebe ne volim

U sjeni svakodnevnih vijesti kojima nas bombardiraju sa svih strana ostala je jedna nikad objavljena na naslovnicama niti u udarnim terminima informativnih emisija. Naime, ima mnogo zanimljivijih i za život korisnijih tema, poput predizbornih trabunjanja, reality opsesija ili vremenske prognoze. Radi se o molitvenoj akciji udruge „40 dana za život“, pro-life inicijative u kojoj je dosad sudjelovalo više od 650000 volontera u 579 gradova u 30 država svijeta. Spasila je 10331 život za koji se zna.

Ali, što je to u usporedbi s prevažnim podacima o uspješnoj turističkoj sezoni, nevjerojatnom rastu BDP-a, Dinamu u Ligi prvaka ili kazališnoj predstavi u riječkom HNK?

Jučer je bila izborna šutnja. Međutim, u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, godinama traje jedna puno bolnija šutnja o onima koji su među nama najranjiviji, najnezaštićeniji i najbespomoćniji. A, zamislite, nije riječ ni o jednoj manjini, nacionalnoj ili spolnoj, kulturološkoj ili vjerskoj.

Riječ je o nerođenoj djeci. Njih preko 30000 u samo jednoj godini. U katoličkoj Hrvatskoj.

Zabrinuti smo zbog depopulacije stanovništva, vapimo za demografskom obnovom, jadikujemo kako ćemo nestati ukoliko se bitno ne promijeni populacijska politika. S druge pak strane, pod krinkom lažnog humanizma i sve glasnijih zahtjeva za neograničenom slobodom pojedinca postajemo sebični licemjeri kojima ništa nije sveto, pa ni život.

Pravo na izbor. To je objašnjenje. Kao da izađeš na biračko mjesto i hladno zaokružiš broj. Tebe volim, tebe ne volim.
U Hrvatskoj postoji udruga za promicanje dostojanstva ljudskog života i nerođenog djeteta „Centar za nerođeni život Betlehem“. U javnosti nećete o njoj puno čuti. Osnivač i vodič udruge je pavlinski svećenik p. Marko Glogović. Udruga se bori za zaštitu svake ljudske osobe od začeća do prirodne smrti, a svojim štićenicima pruža svu potrebnu materijalnu, duhovnu i psihološku pomoć. Udruga ima nekoliko kuća u kojima su majke koje su odlučile donijeti život na svijet, unatoč različitim poteškoćama zbog kojih su bile suočene s mogućnošću pobačaja (youtube: Zagrli život). Pokazuju kako je život svet i nepovredivi da pobačaj nikad nije rješenje, baš kako je istaknuo i papa Franjo, na kojeg se pozivaju mnogi humanisti i borci za svakakva ljudska prava, ali čuju samo ono što žele čuti, a i to najčešće krivo.

Nije dovoljno promijeniti okrutni zakon iz 1978. pod čijom je zaštitom u Hrvatskoj ubijeno preko milijun djece. Za početak bi bilo dovoljno dopustiti pro-life organizacijama barem jednaki tretman u medijima. Ne radi se ni o kakvom fanatizmu. Jednostavno, svijet bi zasigurno bio ljepše mjesto kad bi svakom životu bilo dopušteno- živjeti.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close