KolumneSvemu unatoč

Svemu unatoč: U ritmu muzike za ples

Euterpa, muza glazbe i lirike, sigurno ne bi bila oduševljena zbivanjima na Poljudu ovih dana. Ne zbog glazbenog ukusa (ona je voljela frule), o kojem se uostalom ne raspravlja (o tome bi se dalo raspravljati), nego zbog količine neobičnih kemijskih spojeva u toplom mediteranskom zraku. Radi se, naime, o klasičnom sukobu interesa u glavama boraca za ljudska prava i onih koji će to tek postati s jedne i provoditelja prevencije raznoraznih ovisnosti na državnoj razini s druge strane. I jedni i drugi se sukobljavaju s još jednom interesnom sferom, a to je njegovo visočanstvo Profit. Pod svaku cijenu, pa makar se 40 milijuna eura činilo posve prihvatljivim iznosom za prodaju duše.

Dakle. Ultra Europe festival u Splitu, luda zabava u ovom okrutnom svijetu, koja nije prekinuta ni zbog najnovijeg terorističkog napada nad kojim se opet svi zgražavaju i zaslone svojih mobitela stavljaju u boje francuske zastave. U međuvremenu jedu bombone i love Pokemone i tako partijanje ne gubi na intenzitetu. Sveopći delirij razdragane mase mladih u ispraznoj potrazi za trenutnim i kratkoročnim osjećajem sreće daje nadu da će ovaj svijet zasjati u suncu i napokon doživjeti zasluženi mir.

Sve je dopušteno, ali sve ne koristi, davno reče jedan mudrac i svetac. Ali opijanje u kontroliranim uvjetima nije problem, kao ni konzumiranje ostalih vrsta opijata, jer sve je legalno i slijeva se u državnu blagajnu. Pa će država s tim ludo zarađenim novcem usmjeravati naše živote u bolju budućnost, s pjesmom na usnama i totalnim neredom u glavi. A mi ćemo napokon postati dio modernog svijeta, raširenih ruku prihvaćati sve i biti in, a ne tamo neke konzerve koje žive u paralelnom svemiru u kojem Pokemoni zaista postoje.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close