Scena

Je li hrvatska pjesma za Eurosong plagijat?

Hrvatska javnost u svojim komentarima nekako je suglasna da su nakon deset godina pokušaja i promašaja Nina Kraljić i pjesma “Lighthouse” dostojna kombinacija za predstavljanje Hrvatske na predstojećem Eurosongu u svibnju u Stockholmu.


No kakav bi Eurosong bio bez malih skandala, pa evo i najnovijeg. Naime, švedski mediji raspisali su se kako je hrvatska predstavnica “Lighthouse” poprilično nalik, pa čak i plagijat pjesme “Uncover” njihove nacionalne glazbene zvijezde Zare Larsson. Ističu da Nina ima čaroban vokal nalik onom Dolores O’Riordan irskog benda The Cranberries, da je pjesma magična i predviđaju joj dobar uspjeh, ali zabrinjava ih sličnost s njihovim megahitom.

– Prva tri tona njihova refrena ista su kao prva tri tona drugog dijela pjesme “Lighthouse”… i ponavljaju se… Nedovoljno da bih se oko toga uzbuđivao niti da bih tonazvao plagijatom – stručno je mišljenje skladatelja i producenta Nikše Bratošakojeg smo zamolili da usporedi sličnost dviju pjesama. Na HRT-u pak, koji je i izabrao pjesmu i odlučio na Eurosong poslati pobjednicu The Voicea, kako neslužbeno doznajemo, za srijedu prijepodne sazvan je sastanak stručnog povjerenstva koje će utvrditi ima li kakvih nepravilnosti, a u podne će o svojem zaključku izvijestiti ravnateljstvo HRT-a.


 

Komentari

Komentara


Izvor: vecernji.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close