VijestiTurizam

SVEČANO OTVORENJE Otvaranjem klizališta počinje „Prosinac u Gospiću“!

Sve je spremno za najveseliju blagdansku bajku u Lici!


„Prosinac u Gospiću“ naziv je manifestacije koja će obilježiti najveseliji mjesec u godini u središtu Ličko-senjske županije, Gospiću.

S prvim snijegom koji je u Liku donio ugođaj pravih zimskih blagdana, Gospićani i njihovi gosti pripremaju se za prosinačku adventsku bajku. Manifestacija „Prosinac u Gospiću“ u petak 6. prosinca po prvi će puta startati otvorenjem klizališta u samom središtu grada, uz glazbeni nastup grupe GS Big Band i obilježavanje blagdana Svetog Nikole.

Sve se odvija na glavnom gradskom trgu koji će ove godine postati mala Božićna šuma prepuna blagdanskih čarolija.

U čak 26 dana koliko traje manifestacija na Trgu Stjepana Radića, u Gospiću će se izmijeniti čitava paleta radionica, predstava, zanimljivih koncerata poput onog Beatles Revival Banda, kreativnih igara za djecu, izložbi i lutkarskih predstava. Tako će najmlađi naučiti kako se rade gigantski baloni, izrađuju anđeli i jaslice, posijati božićnu pšenicu, ispeći kolače te okititi bor ukrasima koje su sami izradili.

Gospić će ugostiti i najpoznatiju hrvatsku profesionalnu pripovjedačicu bajki Jasnu Held, u grad će stići i Djed Božićnjak, a novootvoreno klizalište poslužit će i za predstave na ledu.

U Gospiću se već tradicionalno očekuju posjetitelji iz cijele Hrvatske koji žele iskusiti pravi prosinački zimski ugođaj, kakav ovaj Advent i nudi. Prognoza obećava, pa se u Lici očekuje bijeli Božić i ugođaj koji svi priželjkuju.

Jedan od magičnijih trenutaka bit će svakako i puštanje lampiona iz samog središta grada, dok će Nova godina biti dočekana u podne uz nastup legende hrvatske glazbe Kiće Slabinca i TS Patrioti.

Sva događanja su besplatna i otvorena za javnost izuzev klizališta za koje se plaća simbolična naknada.

Sve novosti o manifestaciji mogu se pratiti na službenoj Facebook stranici: facebook.com/prosinacugospicu/

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close