Ličko-senjska županijaKultura

Svečano otkriven spomenik poginulim hrvatskim braniteljima s područja Krasna

U organizaciji Udruge branitelja “Uskok” Senj i Mjesnog odbora Krasno, a uz pomoć i potporu Grada Senja u mjestu Krasno podignut je Spomenik hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu s područja Krasna, koji je uz prigodni program svečano otkriven javnosti.

Svečanosti su prisustvovale obitelji poginulih branitelja, Predsjednik Gradskog vijeća Grada Senja Željko Tomljanović, Gradonačelnik Grada Senja Sanjin Rukavina sa suradnicima, udruge branitelja proizašlih iz Domovinskog rata, članovi Mjesnog odbora Krasno, te brojni drugi sumještani.

Krasno je dalo čak četiri ljudska života koja su utkana u temelje nastanka nezavisne i samostalne Republike Hrvatske, a to su:

IVAN SAMARŽIJA 1965. – 1991.

RADOVAN PAMUČAR 1963. – 1992.

NENAD DEVČIĆ 1972. – 1992.

i

MARKO SAMARŽIJA 1980. – 1991., koji je tragično poginuo kao civilna žrtva sa svega 11 godina.

Neka nam imena upisana u ovu ploču budu trajni podsjetnik na važnost samostalnosti i nezavisnosti naše domovine, kao i na brojne žrtve koje su svoje živote nesebično dali za dobrobit sviju nas i budućih generacija.” rekao je predsjednik Udruge branitelja “Uskok” Senj Milan Tomljanović.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Grad Senj

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close