Sport

Sve tri utakmice Hrvatska u “kockicama”!

Hrvatska reprezentacija odigrat će sve tri utakmice u skupini A Svjetskog prvenstva u svom prepoznatljivom dresu s crveno-bijelim kvadratićima.

Nakon što je FIFA inicijalno Hrvatskoj odredila pričuvni plavi dres za otvaranje Svjetskog prvenstva, diplomacija Hrvatskog nogometnog saveza uspjela se izboriti da u jednom od najgledanijih događaja 2014. godine Hrvatska nastupa u proslavljenom dresu sa šahovnicom.

U službenom dopisu glavnom tajniku Fife, Jérômeu Valckeu, predsjednik HNS-a Davor Šuker iznio je niz argumenata za promjenu odluke, naglasivši pritom sljedeće:

“Vjerujem da ste svjesni kako su naši ‘kvadratići’ poznati i prepoznatljivi u cijelom svijetu te bi nam puno značilo kada bismo u tako značajnoj utakmici mogli igrati u svojem prvom dresu.”

Valcke je u telefonskom razgovoru potvrdio predsjedniku Šukeru kako je molba HNS-a uvažena te je Hrvatskoj odobreno zaigrati u prvoj garnituri u Sao Paulu 12. lipnja.

Screen Shot 2014-05-06 at 11.04.04

Pobjeda je to i za tehničkog partnera HNS-a, tvrtku Nike, koju će tako na otvaranju Svjetskog prvenstva predstavljati dva dresa koja su među najprepoznatljivijima na svijetu – žuti Brazila i crveno-bijeli Hrvatske.

Hrvatska će i u preostale dvije utakmice u skupini nastupati u “kvadratićima”, s tom razlikom da će protiv Kameruna imati plave čarape, a protiv Meksika bijele. Protivnici Hrvatske, Kamerun i Meksiko, nastupit će u svojim zelenim dresovima.

 

Izvor: http://hns-cff.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close