Zdravlje

Sve su češće eksplozije e-cigareta

E-cigarete su doslovno preplavile svjetsko tržište u posljednje dvije godine. Mnogi ih smatraju zdravijom alternativom običnoj cigareti, iako znanstvena istraživanja sugeriraju nešto potpuno drugačije . Naime, tekućine koje se koriste za njih podložne su vrlo slaboj regulativi, a sve su češći slučajevi zapaljenja pa čak i eksplozija.


Što vam se može dogoditi ukoliko uz sebe nosite e-cigaretu vidjeti možete i na snimci nastaloj u trgovini u Kentuckyju, u SAD-u. Nakon što je Josh Hamilton posegnuo u džep, cigareta u njemu naglo je eksplodirala i zapalila mu hlače.

Hamilton je incident opisao i na Facebooku uz fotografiju noge na kojoj je “zaradio” opekotine trećeg stupnja. Kasnije je utvrđeno da je u samoj cigareti eksplodirala baterija.

Nažalost, ovo je tek jedan od stotina slučajeva koji se događaju na tjednoj bazi. Ovaj mladić zapravo može biti sretan što mu je e-cigareta eksplodirala u džepu jer mnogi su opekotine pretrpjeli na licu. Najgori zabilježen slučaj uključuje i induciranu komu…

Cigarete same po sebi nisu dobre i najbolje je da ih se klonite. No, e-cigarete, kao što možete vidjeti i sami, mogu biti i daleko opasnije.


 

Tekst: 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close