VijestiScenaKultura

SVE, SAMO NE ROMANTIKA: Elemental objavio biografiju!

Knjiga je također uvod u vrhunac proslave dvadesete godišnjice Elementala koja će se dogoditi 14. i 15. prosinca u Tvornici kulture. Dvodnevni spektakl naziva “XOXO” grupa je zamislila u netipičnoj izvedbi – na prvi dan, pod imenom “Naš koncert”, Elemental će pripremiti listu pjesama koje su njihov izbor i gušt te koje su njima obilježile sve ove godine u bendu, dok će za drugi dan, za nastup nazvan “Vaš koncert” publika biti ta koja slaže listu pjesama koje su obilježile njihovih dva desetljeća s bendom.


Knjiga biografskog sadržaja nosi naziv „Sve, sam ne romantika“, a autor je Marko Podrug, šibenski novinar koji je svojim radom obilježio desetak novinskih redakcija, rođen u Splitu, diplomirao na FPZ-u u Zagrebu.

Kako riječ biografija ima pomalo enciklopedijski prizvuk, možda je najbolje reći kako je ovo roman napisan uz iskrene razgovore s ljudima koji su kroz 20 godina doticali i stvarali bend, ali i bend njih.

U 256 stranica knjige glavna nit vodilja bila je opisati stvari kakve su doista bile, a ne bajke o uspjehu. Iako, nakon čitanja, i nakon što postane jasno kroz što je sve Elemental prolazio u 20 godina trajanja, koliko je puta bio blizu raspadanja, ovo na kraju i je priča o uspjehu.

Marko Podrug nam je u svom epilogu knjige poručio, ‘nemojte se sad raspasti’… Mi smo sedmu, formativnu, odavno prebrodili, takodjer i sedmi album. Samo tutta forca naprijed za ovu knjigu, ovaj bend i ovu Elemental familiju., rekla je Mirela Priselac Remi.

Kratki dio iz knjige kao podsjetnik kako je sve krenulo:

“Shot je živio kod bolnice u Vinogradskoj, jednu stanicu dalje od dvije godine mlađe Mirele Priselac, koja je stanovala na Britanskom trgu. Zato ga je često viđala u tramvaju, znala je tko je.

„Uvijek sam imala walkman i kad bih njega vidjela, približila bih se i pojačala muziku, ne bi li možda čuo da i ja slušam rap.”

Nastavak saznajte u knjizi koja je predstavljena na Interliberu, a od ovog tjedna je u prodaji.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Mario Ćužić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close