Tech

Svaki drugi korisnik interneta iskusio je probleme vezane uz računalnu sigurnost

Svaki četvrti korisnik interneta u Europskoj uniji tijekom prošle godine iskusio je bar neke od uobičajenih problema vezanih uz računalnu sigurnost. Kod nas, gotovo svaki drugi


Primjerice, pokupili su virus, njihovi osobni podaci su bili zlorabljeni, imali su financijske gubitke i tome slično.

Zbog strahova od problema te prirode gotovo jedan od pet Europljana (19 posto) suzdržao se od kupovine online ili nije se bavio bankarskim transakcijama (18 posto) tijekom protekle godine. Njih 13 posto nije surfalo internetom koristeći bežične mreže na drugim mjestima osim kod kuće.

Te je podatke objavio statistički ured EU Eurostat povodom Dana sigurnijeg interneta, kojeg se obilježava 9. veljače kako bi se promicalo sigurnije i odgovornije korištenje tehnologije online i mobitela, naročito među djecom i mladima.

Više čitajte na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close