JadranskiVijestiPrimorsko-goranska županijaTurizam

Sva lica mora: Odabrana 12. serija krčkih suvenira koji će vas oduševiti na prvu!

BIT ĆE PREDSTAVLJENI U GALERIJI DECUMANUS

Turistička zajednica Grada Krka sredinom siječnja raspisala je 12. po redu natječaj za prijavu rješenja suvenira koji su nakon izvršene selekcije dobili potvrdu originalnosti, a krajem godine bit će predstavljeni u krčkoj Galeriji Decumanus, kao dio postava izložbe MI.23 – nagrade & događanja.


Na 12. natječaj, u čijem su fokusu bile kulturne, kulturološke i turističke vrijednosti grada i otoka Krka, s posebnim naglaskom na temu Sva lica mora, pristigla su 23 prijedloga, 12 proizvođača/autora, s time da ih je naposljetku odabrano 10, jer su uspješno zadovoljili postavljene kriterije. Naime, suvenir, kao prezent grada i otoka Krka, predstavlja odraz kontinuiteta njegovog umjetničkog, kulturnog, kulturno-povijesnog ili kulturalnog nasljeđa, odnosno na različite načine prezentira njegovu materijalnu, nematerijalnu ili prirodnu baštinu. Kako je ovogodišnji natječaj motiviran upravo morem, i to ne samo kao primarnim turističkim adutom, već i uporištem za razvoj civilizacija koje su znale uživati njegove blagodati, naglasak je stavljen na prihvaćanje kreativnih izazova inspiriranih temama i simbolikom vezanom uz more.

Paleta originalnih krčkih memorabilija odsad će biti bogatija za:
  • prvi krčki craft gin More u čaši (Anagraf d.o.o. – Brand KuSshh)
  • poklon paket Mornar s prirodnim sapunom (ružmarin, metvica, limunska trava) na drvenom podlošku i pamučnim ručnikom
  • poklon paket Stena s prirodnim sapunom (kadulja, metvica, morska sol) i spužvom
  • poklon paket Šjor Burin s prirodnim sapunom (lavandin, eukaliptus) na keramičkom podlošku i pamučnim ručnikom (Andrijana Fiorentin Rušin i Mirela Rušin Kokotović)
  • ilustriranu zbirku pjesama Brodarica (Margareta Peršić)
  • Surf jastuk, držač za mobilne uređaje od recikliranog platna različitih dezena (Marija Grbić)
  • liniju mirisnih soli za kupanje Mendula – lavanda, ružmarin i mješavina triju osvježavajućih eteričnih ulja (Obiteljsko-poljoprivredno gospodarstvo Ivana Prah)
  • poklon paket s bocom vrhunskog bijelog vina od autohtone sorte grožđa – Žlahtina Single Vineyard Selection
  • poklon paket s četiri tradicionalne rakije s otoka Krka – Travarica, Medica, Smokvica i Bodulka barrique (Obiteljsko-poljoprivredno gospodarstvo Kuća vina Ivan Katunar)
  •  dekorativni keramički pladanj Lice mog mora (Obrt za proizvodnju i trgovinu Piccola Stella – Zvjezdana Depikolzvane).

Na selekciji prijedloga suvenira zaprimanih tijekom veljače i ožujka, uz direktoricu Turističke zajednice Grada Krka Ivanu Kovačić, svoj trud i stručnost, uložilo je Povjerenstvo u čijem su sastavu: Dino Jakovljević, u svojstvu predsjednika, te članovi Ema Makarun, Lucija Morić, Bruna Kocijan i Igor Gržetić.

Također, svi certificirani krčki suveniri mogu se pregledati i pomoću aplikacije integrirane u sustav gradskog info-displeja postavljenog na ulazu u starogradsku jezgru grada Krka.

Novim krčkim suvenirima dodijelit će se prepoznatljiva markica s istaknutim dvojezičnim geslom Dar iz Krka, a bit će uvršteni u digitalni dvojezični katalog koji na jednom mjestu, uz fotografiju i kontakt podatke proizvođača/autora, objedinjuje čitavu certificiranu suvenirsku ponudu.

Ovom prigodom Turistička zajednica Grada Krka, kao nositelj projekta, zahvaljuje svima koji su 12. godinu za redom pridonijeli uspjehu ove inicijative, a onima što je prolaz izmakao – više sreće pri sljedećem natječaju!


 

Komentari

Komentara


Izvor: TZ Krk | Foto: TZ Krk

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close