Vijesti

Sv. FILIP I JAKOV Počinje “Training with Thought”

Hrvatska škola Outward Bound uz potporu Europske komisije u sklopu programa Erasmus +  provodi program pod nazivom „Training with Thought”. Program će biti održan od 6. do 16. listopada 2014. godine u Sv. Filipu i Jakovu kraj Zadra.

Program „Training with Thought” je jedinstveni projekt u organizaciji Hrvatske škole Outward Bound koji okuplja mlade ljude iz pet zemalja (Portugala, Estonije, Italije, Finske i Hrvatske). Glavna tema i svrha ovog projekta je stjecanje osnovnih trenerskih vještina u radu sa mladima i u radu s grupama, umrežavanje organizacija mladih, razmjena prakse i iskustva.

Glavni cilj ovog programa je da se 5 europskih organizacija za mlade udruže u nastojanju da izgrade i ojačaju vještine i kompetencije svojih trenera kroz umrežavanje i razmjenu znanja i metodologija. Sudionici će imati priliku sudjelovati u raznim aktivnosti poput izgradnje vještina i kompetencija kroz razne vježbe te dvodnevne ekspedicije kajakom koje će biti popraćane razvojem nekih drugih vještina poput komunikacije, informativnih razgovora, refleksija i evaluacija. Rezultat projekta biti će 20 mladih pojedinaca koji će biti osposobljeni za rad sa mladima te mogućnost da uspješno održavaju jednodnevne i dvodnevne treninge i radionice za mlade.

Na samom projektu će sudjelovati 20 mladih ljudi iz pet različitih zemalja.

Za vrijeme ovog desetodnevnog Outward Bound programa s polaznicima će raditi educirani Outward Bound instruktori, a polaznici će kroz različite neformalne metode učenja stjecati potrebna znanja  i vještine. Glavna djelatnost Outward Bound škole je organizacija i provedba inovativnih outdoor programa za djecu i mlade.

Hrvatska škola Outward Bound je neprofitna organizacija koja provodi programe iskustvenog učenja kroz pustolovne aktivnosti u prirodi. Naša škola Outward Bound ima za cilj kroz svoje programe potaknuti osobni rast i razvoj polaznika te razvoj socijalnih vještina kroz izazovne ekspedicije na otvorenom.

Metode iskustvenog učenja sustava Outward Bound su u svijetu prisutne preko 70 godina i rasprostranjene u 30-tak zemalja, a karakterizira ih specifičnost iskustvenog učenja koje se provodi izvan uobičajenog načina života polaznika.

Hrvatska škola Outward Bound već osmu godinu djeluje u sklopu međunarodne organizacije Outward Bound International.

Tekst: UL/LN

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close