VijestiScena

“Suze sjećanja” – nova pjesma iz glazbene riznice Blanke Došen!

Dobitnica Porina za najbolji folklorni album i jedna od najpopularnijih pjevačica starogradske glazbe Blanka Došen, dobila je novo priznanje. Blanka će naime, kao jedini izvođač ruskih pjesama u Hrvatskoj, te gypsy glazbe općenito, danas postati počasni član Hrvatsko Ruskog društva prijateljstva.


Tu laskavu titulu, Blanka je upotpunila i novom pjesmom Suze sjećanja s kojom će nakon dužeg vremena nastupiti na jednom festivalu, u ovom slučaju ovogodišnjem izdanju festivala Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača, koji će se održati 15. i 16. lipnja.

Riječ je o zajedničkom duetu s bjelovarskim kantautorom, glumcem, slikarom Mladenom Medakom Gagom, koji je ujedno autor glazbe i teksta nove pjesme.

Napokon se vraćam festivalima, posebice jednom meni jako dragom “Glazbenom festivalu Pjesme Podravine i Podravlja, Pitomača. Pjesma je protkana nostalgijom za minulim vremenom, vječne teme – ljubavi, a rađena u starogradskom štihu kojeg Mladen i ja inače njegujemo kroz svoje djelovanje.

Ova pjesma posebno mi je draga, jer prvi put sam profesionalno surađivala sa svojom kćeri Barbarom, studenticom glazbene akademije, koja mi je bila korepetitorica u vokalnoj pripremi!
Nadam se da će pjesma slušatelje vratiti u najljepše trenutke mladosti i neprolaznih ljubavi, te da će im se svidjeti, istaknula je ovom prigodom Blanka.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close