GlazbaIzdvojeno

SUTRA U PUČKOM Gospić je domaćin 14. međunarodnog gajdaškog festivala!

ULAZ BESPLATAN

U subotu 24. listopada Gospić će ugostiti 14. međunarodni gajdaški festival.


Prvi hrvatski gajdaški festival je održan 20. listopada 2007. godine u Mihovljanu u Hrvatskom zagorju. Festival je pokrenut na inicijativu Stjepana Večkovića i u organizaciji Centra za tradicijska glazbala Hrvatske. Centar je osnovan s ciljem promocije i popularizacije hrvatskih tradicijskih glazbala, a bavi se rekonstrukcijom starih glazbala, prikupljanjem podataka o glazbalima i o sviračima i izrađivačima tradicijskih glazbala, organiziranjem izložbi, koncerata, festivala, seminara i radionica, te svim ostalim djelatnostima koje pomažu u popularizaciji tog prebogatog dijela naše tradicije.

Festival će se održati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Gospiću, u sklopu radionice sviranja tradicijskih glazbala koju Učilište organizira treću godinu za redom. Program započinje u 19.30 sati, a ulaz je besplatan.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close