Sutra u gospićkoj knjižnici predavanje i predstavljanje knjige putopisca Mateja Perkova

Tena Brnad

Samostalna narodna knjižnica Gospić u ponedjeljak, 21. siječnja organizira zanimljivo predavanje i prezentaciju knjige, javlja Lika express.


Koprivnički putopisac Matej Perkov održat će predavanje o prvoj hrvatskoj ekspediciji  “od mora do vrha”, kojoj je cilj bio, startajući od obale Atlantskog oceana, upoznati ljepote Maroka uspinjući se na najviši vrh sjeverne Afrike Toubkal (4167m). U sklopu ekspedicije koja je trajala mjesec dana ispenjano je još nekoliko izazovnih visokih vrhova u masivu centralnog gorja Atlas, a mladi Visokogorac posjetio je i marokanska urbana središta Marakesh, romantičnu Casablancu i prijestolnicu Rabat. Zanimljivo predavanje o jedinstvenoj ekspediciji popraćeno je brojnim lijepim fotografijama koje nastoje publici približiti šarenilo Maroka i ljepotu najatraktivnije afričke planine koja razdvaja Mediteran i Saharu.

U sklopu predavanja bit će i predstavljena nova Matejeva knjiga „Želim dotaknuti nebo“. U svojoj knjizi, na 300-injak stranica uz mnoštvo zanimljivih fotografija, autor se potrudio ispričati svoje viđenje planinske romantike. Uz opise svojih uspona Matej Perkov također samokritički sagledava svoje odluke, razmišljajući o emocionalnom i duhovnom spajanju s planinom. Ljubitelji putopisa s tematikom planinarstva i outdoor sportova uživat će u ovom štivu koje će ih ponukati da razmisle o svemu onom što će ih obogatiti svaki put kada odluče svoje vrijeme provesti u prirodi. Ovaj događaj održat će se u gospićkoj knjižnici u ponedjeljak od 18 sati.

 

Sva događanja iz pet županija pronađite u našem Klubu svih događanja!

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor: Lika express | Foto: Wikimedia Commons

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u