Grad ZagrebTech

Sutra stižu nove tramvajske karte od 7 i 15 kuna

Zbog povećane prodaje karata u vozilima od 1. srpnja vozači tramvaja i autobusa prodavat će isključivo papirnate karte po cijeni od 15 kuna, najavili su iz ZET-a, javlja 24sata


Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET-a) izvijestili su kako će putnici od 1. srpnja moći kupiti i kartu od 7 kuna koja će vrijediti 60 minuta.

Osim u papirnatom obliku, karta će biti dostupna i u elektroničkom izdanju. Putnici koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebaju prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 60 minuta. Tako kupljena karta vrijedit će jedan sat, bez obzira na smjer putovanja, dok će, u papirnatom obliku, kao i do sada, vrijediti u jednom smjeru. Napominjemo kako će  prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira 60 minutne karte na zaslonu uređaja, putnik kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna“,  pojasnili su na ZET-ovim internetskim stranicama.

Zbog povećane prodaje karata u vozilima, također od 1. srpnja vozači tramvaja i autobusa prodavat će isključivo papirnate karte po cijeni od 15 kuna, koja će vrijediti 90 minuta u jednom smjeru i na području jedne tarifne zone.

Poskupljuje i karta za uspinjaču pa će vožnja umjesto dosadašnje 4 stajati 5 kuna, dok će se hitna vožnja moći naručiti za 25 kuna.

“Za prijevoz uspinjačom, ubuduće neće vrijediti Vrijednosne te papirnate pojedinačne karte za ostala sredstva javnog prijevoza, no korisnici koji imaju odgovarajući mjesečni ili godišnji kupon, prijevoz uspinjačom mogu koristiti kao i do sada”, poručili su iz ZET-a te najavili i novu mobilnu aplikaciju

Donosi 24sata

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close