Tech

Sutra u Gospiću predstavljanje projekta “HRVATSKA STVARA”

U četvrtak, 22. ožujka u 14 sati u OŠ dr. Jure Turića u Gospiću održat će se predstavljanje projekta “Hrvatska stvara” u organizaciji Zajednice tehničke kulture grada Gospića. Događanje je otvoreno za javnost, a svi zainteresirani su pozvani uključiti se u projekt na bilo koji način.


Predstavljanje će započeti motivacijskim predavanjem odnosno pričom o iskustvima vezanim uz gradnju tehnološke tvrtke STEMI koju su prepoznali i svjetski giganti poput Amazona, Intela i Googlea. Na taj se način želi insprirati mlade, ukazati im na tehnološku budućnost te ih potaknuti da rade na vlastitim projektima.

Nakon toga predstavit će se Code Club Hrvatska, svjetska mreža volonterskih klubova programiranja za djecu koja je krenula iz Velike Britanije. Nakon predstavljanja održat će se hands on radionica za djecu, kako bi se predstavila Code Club inicijativa koja će poslužiti kao platforma za provođenje projekta.

STEMI je tvrtka čija je misija privlačenje mladih u svijet znanosti, tehnologije i inovacija te njihova transformacija iz konzumenata tehnologije u stvaraoce. Proizvodi tvrtke su tehnološke avanture kroz koje mlade inspirira na poduzetništvo i stvaranje novih tehnologija.

Programerko je udruga građana koji se bave poticanjem razvoja informatičkih vještina kod djece predškolske i osnovnoškolske dobi u Hrvatskoj. Udruga promiče kreativnost i inovativnost djece na području razvoja softvera i informatike. Udruga je partner i nositelj Code Club projekta za Hrvatsku. Code Club je svjetska volonterska mreža besplatnih klubova programiranja za djecu.

“Ono što ovim projektom želimo predstaviti mladima jest Hrvatska kakva će biti sutra, Hrvatsku koja se hvata u koštac s izazovima i inovacijama, koja se umrežava da bi postigla vrhunske rezultate, stoga pozivamo sve zainteresirane da se pridruže na predstavljanju projekta”, poručuju organizatori događaja.

Projekt se izvodi uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, a omogućili su ga Zagrebačka banka i Školska knjiga uz ostale sponzore. Za provedbu projekta odgovorni su STEMI d.o.o. i Udruga Programerko kao predstavnik Code Cluba Hrvatska, uz podršku partnera Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, Hrvatske zajednice tehničke kulture te Netokracije.

Projekt se može pratiti na web stranicama www.hrvatskastvara.eu.


 

Komentari

Komentara


Foto: Hrvatska stvara press

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close