VijestiPolitika

Šutić i Milinović na predstavljanju Bandićeve stranke u Otočcu

Dojučerašnji stranački kolege, HDZ-ov predsjednik Gradskog vijeća Grada Otočca i predsjednik otočkog HDZ-a Branislav Šutić i bivši HDZ-ovac i župan Darko Milinović nazočili su predstavljanju Gradske organizacije stranke BM 365 Stranke rada i solidarnosti u Otočcu kojoj je nazočio i njezin predsjednik i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.


Šutić i Milinović, koji su danas politički konkurenti nakon izbacivanja župana iz HDZ-a u rujnu prošle godine i HDZ-ove uspješne inicijative rušenja županijskog proračuna za 2019., u svojim u pozdravnim su govorima podržali su novu stranku u Ličko-senjskoj županiji i poručili potrebu suradnje u budućim projektima važnim za razvoj Županije. Na suradnju je pozvao i gradonačelnik Bandić, koji u svom govoru nije propustio istaknuti svoje uspjehe u svojih šest mandata na čelu glavnoga grada, od tri uzastopna proglašenja Zagrebačkog adventa najboljim adventom u Europi do širenja multikulturalizma i multikonfesionalizma. Najavivši borbu protiv iseljavanja i ulaganja u ljude i pamet u Ličko-senjskoj županiji, Bandić se pohvalio i izvanrednim uspjehom svoje stranke, koja je od jednog saborskog zastupnika nakon prošlih izbora narasla do njih jedanaest zastupnika. “Bit će ih još i više” rekao je Bandić koji namjerava širiti organizacije i u ostalim gradovima i općinama Ličko-senjske županije.

Darko Milinović u svom pozdravnom govoru rekao je kako su u Ličko-senjskoj županiji danas “politički drukčija vremena” jer slijede prijevremeni izbori za županijsku skupštinu. Naglasio je kako uvjeren da će u novom sazivu prevladati razum jer je u pitanju 250 milijuna kuna sredstava iz Europske unije i županija trenutačno nema proračun za 2019. godinu. “Uvjeren sam da će u budućem sazivu prevladati razum i da ćemo donositi odluke u interesu županije” i “sudjelovati u projektima koji znače budućnost za Ličko-senjskoj županiju te u tom smislu vidim dobru suradnju sa Strankom rada i solidarnosti 365”, rekao je Milinović naglasivši kako “jedino što je sada sigurno jest da nitko neće imati apsolutnu vlast u skupštini”.

Branislav Šutić poželio je uspjeh Milanu Bandiću u LSŽ rekavši kako je “dobro da širimo pluralizam i jačamo naše političke stranke”. “Pozdravljam vas kao političkog partnera na nacionalnoj razini. Nadam se da je ta suradnja bila dobra i da će biti dobra i na području grada Otočca”, rekao je Šutić Bandiću.

Kako će ta suradnja ova tri politička aktera u Ličko-senjskoj županiji izgledati vidjet ćemo nakon izbora 10. ožujka, no sudeći prema dosadašnjim izjavama i najavama iz HDZ-a i Darka Milinovića, može se ipak zaključiti kako govoreći o dobrobitima pluralizma i budućoj suradnji sa Strankom rada i solidarnosti, ne misle jednako.

HDZ, koji je i išao na rušenje proračuna s krajnjim ciljem micanja Darka Milinovića s čela Ličko-senjske županije, i u novom će sazivu vjerojatno tražiti partnere s kojima bi mogao nastaviti “rat” protiv bivšeg pobunjenika Milinovića, a Milinović će tražiti partnere koji će podržati novi proračun, a s time i njegov ostanak na poziciji župana do kraja mandata. Zato Milinovićev i Šutićev dolazak na predstavljanje Bandićeve stranke u Otočcu osim kurtoazne nosi i jaču političku poruku važnu za buduće poslijeizborne odnose u Ličko-senjskoj županiji. Naravno, ako Bandićeva stranka osvoji mandate u županijskoj skupštini.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Foto/Foto/Facebook Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close