Glazba

“Šuti i pjevaj” – Sara Renar snažnom pjesmom poslala važnu poruku svim ženama za Dan žena

Dan žena je prigoda za snažne poruke koje treba odaslati svijetom, kako u smislu izgovorenih riječi, tako i u smislu glazbe. Jedna od najglasnijih poruka koje smo čuli za Dan žena bila je ona Sare Renar, vrsne kantautorice, koja pjesmom “Šuti i pjevaj” najavljuje novi album.


Napisala sam ovu pjesmu iz vlastite perspektive ali ona funkcionira kao narativ žene bilo koje dobi u bilo kojoj profesiji. Uz to mi je posebno drago da su mi se pridružile sjajne kolegice sa scene. Višeglasje snažnih ženskih vokala podcrtava poruku pjesme i daje joj dodatnu dimenziju i snagu”, rekla je Sara Renar koja naglašava kako ova elektro pop pjesma problematizira položaj i javnu percepciju suvremene žene kroz rječnik tipičnih medijskih fraza.

Kada glasno poručuje “šuti i pjevaj” u tome nije sama, nego se u ovim riječima krije još veća snaga. Ona se ocrtava i u gostujućim vokalima jer uz Saru Renar možete čuti i Akleu Neon, Barbaru Munjas, Luce, Lovely Quinces, Mary May, Pi, Maju Posavec, Idu Prester i Željku Veverec.

Sinonimi za ženu su riječi poput snage, ustrajnosti, hrabrosti, ali i ljepote. Sara sve ove karakteristike uspješno već niz godina pretače u zvukovni i vizualni oblik. Stoga se njezina umjetnost može zasigurno nazvati i konceptualnom, a u svakom od uspješnih projekata pratili su je izvrsne i izvrsni. Jedna od njih je perspektivna banjalučka redateljica Tajana Dedić Starović (Artist at Camera) koja stoji iza pomno osmišljenog video spota. Visoko stiliziran s naglašenim koloritom, elementima bizarnog ali i dozom humora, video je ovdje da privuče i zadrži pozornost gledatelja i slušatelja.

A Dan žena je najbolji dan za odašiljanje ovakvih poruka. Ujedno je ovo i dan kada je Sara Renar proslavila rođendan, a najbolji poklon stigao je u obliku ekskluzivnog ugovora koji je potpisala za Croatia Records. Time najavljuje novi studijski album.

Suvremena i samouvjerena žena, Sara Renar, glasno je poručila “šuti i pjevaj” i s pozornice na tradicionalnom noćnom Maršu koji je organizira u Zagrebu.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close