VijestiGrad ZagrebPolitika

Susret zagrebačkog gradonačelnika s izaslanstvom kineskog Grada Chongqinga

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sastao se s izaslanstvom kineskog Grada Chongqinga, predvođenim potpredsjednikom Narodnog kongresa Chongqinga Shen-om Jinqiang-om. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Veleposlanstva NR Kine u RH, savjetnik Liu Kai i ataše Qin Xuan.


Prisustovali su i ostali članovi kineskog izaslanstva i to Yu Tijin, zamjenik generalnog direktora Odbora za obrazovanje, znanost, kulturu i zdravstvo Narodnog kongresa, Zhan Yaqian, zamjenica generalnog direktora Ureda za međunarodne odnose Vlade Narodnog poglavarstva, Li Shangkun, zamjenik voditelja Odjela Odbor za obrazovanje, kulturu i zdravstvo Narodnog kongresa i Li Lan, zamjenica voditelja odjela Ured za međunarodne odnose Vlade Narodnog poglavarstva.

 

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima sklapanja Sporazuma o prijateljstvu kao i o mogućnostima suradnje na područjima gospodarstva, zdravstva, obrazovanja, kulture i sporta između dva grada koja su 16. lipnja 2014. u Zagrebu potpisala Pismo namjere uspostavljanja prijateljskih odnosa i suradnje.

www.zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zaželio je gostima ugodan boravak u našem gradu te da ponesu lijepe uspomene i požele ponovno doći. Potpredsjednik Jinqiang je zahvalio gradonačelniku i njegovim suradnicima na gostoprimstvu te je istaknuo da mu je drago što se broj dolazaka i noćenja kineskih turista u Zagrebu u posljednje dvije godine udvostručio. Pozvao je delegaciju Grada Zagreba, na čelu s gradonačelnikom, da posjete Chongqing i budu gosti kineskih domaćina.

Uz zagrebačkog gradonačelnika sastanku su prisustvovali: pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč, pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, pročelnik Gradskog ureda za sport Milan Pavelić, pročelnica Gradskog ureda za kulturu Ana Lederer, pročelnica Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Vesna Šimić, savjetnik gradonačelnika Tedi Lušetić i voditeljica Službe za međugradsku suradnju Tihana Marić.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: službena stranica Grada Zgreba

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close