DomGrad ZagrebTurizam

KAKO SURFATI VELEBITOM? Mali virtualni savjetnik za organizaciju putovanja

Web stranica ParkoviHrvatske.hr nova je virtualna platforma koja obogaćuje turističku ponudu Hrvatske na način da je na njoj smješteno svih 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode. U ovom tekstu surfati ćemo sve poznatijim nacionalnim parkom – Nacionalnim parkom Sjeverni Velebit. Pri ulasku na web portal ParkoviHrvatske.hr po odabiru NP Sjeverni Velebit, otvoriti će vam se podstranica Sjeverni Velebit. Za početak može se izabrati jedan od četiri jezika – hrvatski, engleski, njemački i talijanski. Prigodno za sve turiste s drugih govornih područja. U pet podizbornika posebnih za Sjeverni Velebit, možete saznati više Priča o parku, virtualno prošetati  Sjevernim Velebitom putem fotografija i video sadržaja, istražiti Velebit po raznim aktivnostima i pronaći servisne informacije o ulaznicama te aktualnim  novostima.

O parku


Priča o parku ukratko će vam dočarati što je to planina Velebit, od čega je i kako nastala, te koje neistraženo blago krije u svom podzemlju. Osim toga pronaći ćete i Parkovnu iskaznicu s informacijama o prirodnoj i kulturnoj baštini Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.

Virtualna šetnja

Virtualna šetnja prikazuje najzanimljivije trenutke u Parku zabilježene pomoću fotoaparata. Iz arhive Sjevernog Velebita izabrani su najbolji kadrovi, ukoliko planirate posjetiti NP Sjeverni Velebit, svakako „virtualno prošetajte“ kako bi se upoznali sa svim što Park nudi.

Istraži park

Podkategorija o istraživanju Parka pruža sve informacije o sadržajima koje nudi Park. U ovom slučaju naveden je biciklizam, planiranjenje, poučne staze i ponuda smještaja. Osim toga, atrakcije su posebno istaknute. Unutar njih naići ćete na dobro poznati Zavižan i Velebitski botanički vrt, pastirske stanove na Alanu i Lubenovcu, Štirovaču te Premužićevu stazu. Svaka atrakcija kao i sadržaj, detaljnije su opisane. Osim toga, omogućen je i kartografski pregled pojedinih staza i lokaliteta putem Bioportala čije se baze podataka još nadopunjuju.

Servisne informacije

Ono što buduće turiste najviše zanima jest kako doći do Velebita, točnije ulaza u Nacionalni park Sjeverni Velebit. Servisne informacije prilično detaljno daju odgovor na to pitanje. Navedeni su i mogući ulazi u Park, mjesta za kupnju ulaznica kao i informativni cjenik.

Novosti

Kao posljednja ali ne manje važna podkategorija, ona je o informacijama iz Parka. U njoj možete pratiti sve ažurne informacije o aktivnostima Parka i njenih zaposlenika, provjeriti ima li u vrijeme vašeg boravka neko zanimljivo događanje, kao i kada i gdje.

Očito primjetivši važnost društvenih mreža u današnje doba, Parkovi Hrvatske su u vrijeme cijelog surfanja web stranicom, istaknuli mogućnosti praćenja i lajkanja Facebook stranice, Instagram profila, Youtube kanala i Twitter profila Parkova Hrvatske.

Vjerujemo da smo vam pojedostavili organizaciju boravka na Velebitu, uživajte u ponosnoj planini Hrvatske i Nacionalnom parku Sjeverni Velebit! Web stranica omogućava posjetiteljima i da podjele svoj doživljaj Sjevernog Velebita putem fotografija, sudjelujte u stvaranju prekrasnog prirodnog sadržaja.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close