Događanja

Superjunaci Marvel univerzuma: iz Bosne

Iron Man, Spiderman, Hulk, Kapetan Amerika i drugi superheroji okupili su se u Sarajevu! Sve to zahvaljujući Enisu Čišiću koji je svojim crtačkim umijećem oduševio Marvel i sada za njih crta stripove.


U moru talentiranih mladih umjetnika nije lako istaknuti se, ali kad tvoj rad prepozna talent scout i ponudi posao u Marvelu, jednom od najpoznatijih svjetskih izdavača stripova, onda znaš da si na pravom putu do uspjeha. Upravo to dogodilo se Enisu Čišiću, mladom Sarajliji koji danas živi svoj dječački san i crta za Marvel. No, nije to jedino čime se ovaj sarajevski umjetnik istaknuo. Surađivao je s brojnim umjetnicima poput Jasona Latoura i Mikea Mignole, animirao je nekoliko glazbenih spotova, osmislio prvog sarajevskog robota, nacrtao strip Tajna Nikole Tesle i još mnogo, mnogo toga.

2C333E07-4FE5-425D-9F7C-4CA401D67310_mw1024_s_n

Čuvši za ovog sarajevskog Marvelovca, kontaktirali smo ga i pomalo se pribojavali da će nas ignorirati, no njegova reakcija potpuno nas je oduševila.


 

“Super! Mislio sam da ste iz Sarajeva! Prvi ste iz cijelog regiona koji mi šalju upit za intervju!”

 

Enis_Cisic_Marvel-naslovna

Upoznajmo Enisa!

Enis Čišić rođen je prije 36 godina u Sarajevu gdje je završio srednju medicinsku školu, nakon čega je upisao Akademiju likovnih umjetnosti. Još kao klinac je počeo crtati. Na sreću, ne po zidovima u stanu, nego se uglavnom držao papira.  Osim toga, vrlo je često smišljao filmove i filmske scene.

Svoje najranije crteže još uvijek ima sačuvane jer ih je nacrtao na zadnjoj strani obiteljskog foto albuma.

Pročitajte cijeli članak na x-ica.com


Foto: comicsalliance.com / radiosarajevo.ba / slobodnaevropa.org

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close