Vijesti

Šunka za poslije – humanitarna akcija

I ove godine nastavlja se humanitarna akcija pod nazivom “Šunka za poslije”. Otvoreni radio odlučio je pomoći ljudima koji na žalost nisu u mogućnosti priuštiti si bogatu trpezu da imaju makar nekakav Uskrs. Zajedno s mesnicama i ljudima dobre volje, prošle godine uspjeli su jednom djelu naših sugrađana staviti osmijeh na lice.

Ove godine u akciju su uključili i javne kuhinje u Šibeniku, Valpovu, Đakovu, Virovitici, Osijeku, Rijeci i Koprivnici. U tim gradovima prikupljene šunke preuzet će javne kuhinje. U svim ostalim gradovima ljudi će, kao i prošle godine, moći preuzeti šunke u mesnicama koje sudjeluju u akciji.

Kako sudjelovati? Vrlo jednostavno. U mesnicama koje su uključene u akciju recite da želite kupiti “Šunku za poslije”. Sami možete odabrati težinu šunke, kao i koliko ih želite kupiti. Kupljena šunka ostaje u mesnici s računom i čeka svog novog vlasnika. U spomenutim gradovima (Šibeniku, Valpovu, Đakovu, Virovitici, Osijeku, Rijeci i Koprivnici) šunke će preuzeti javne kuhinje, a u svim ostalim gradovima socijalno ugroženi građani mogu sami preuzeti šunke. Jednostavno zatražite “Šunku za poslije”.

Popis mesnica koje sudjeluju u ovoj predivnoj humanitarnoj akciji kao i više informacija možete pronaći na web stranici Otvorenog radaija.


 

Izvor: Otvoreni radio
Foto:”Jambon à la californienne” by JPS68Own work. Licensed under CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close