Turizam

SUNCE, PIJESAK I SOL Šest najljepših plaža u Ličko-senjskoj županiji

Vruće je, vruće, i vjerojatno tražite savršenu plažu za odmor iz snova u Hrvatskoj, piše The Plitvice Times.


Hrvatska ima neke od najdivnijih plaža na svijetu i za malo inspiracije izdvojili smo neke od najljepših plaža u Ličko-senjskoj županiji.

Samo spustite ručnik, nanesite malo kreme za sunčanje i uživajte!

PLAŽA TATINJA

Prekrasna mala uvala i kristalno čisto more najbolje su riječi za opis prekrasne plaže Tatinja. Plaža je smještena u lijepoj uvali na ulazu u Karlobag sa sjevera, a desno je parkiralište s prekrasnim pogledom. Ostavite automobil tamo i idite stepenicama koje će vas odvesti do plaže. Na plaži se nalazi bar i restoran koji poslužuje mediteransku hranu.

Do plaže možete doći pješice iz centra Karlobaga. Trebat će vam oko 20-30 minuta.

PLAŽA PLANJKA, NOVALJA

Plaža Planjka nalazi se sjeverno od Novalje, uz jugoistočnu obalu Novaljskog zaljeva. Prekrivena je sitnim pijeskom, topla je, plitka i dobro održavana. Ima restorane i razne rekreativne sadržaje. Zbog izvrsnog održavanja i opremljenosti, plaža ima plavu zastavu od ljeta 2004. godine .

U jednom od događaja koje su pokrenule Hrvatska turistička zajednica i Plavi cvijetni mediji, plaža je osvojila dvije nagrade – za najbolje održavanu i najljepšu plažu na Jadranu. Ova plaža je odlična za obitelji s djecom.

PLAŽA BABE, NOVALJA

Plaža Babe nalazi se u plitkoj uvali zapadno od Novalje. To je najplića i najtoplija od novaljskih plaža, s finim pijeskom i uskim obalnim pojasom. Posljednjih godina poboljšana je s ugostiteljskim i rekreacijskim sadržajima.

Ne možemo se dovoljno nagledati ovog pogleda!

 

PLAŽA LUKOVO

Uvala Lukovo udaljena je od gradske vreve, 80 kilometara od najbližeg industrijskog grada. To je izuzetna uvala s velikom plažom i kristalno čistim morem, ispunjena mirom i tišinom.

Odmor na moru za cijelu obitelj ili za romantične parove istaknuta je prednost plaže Lukovo na Senjskoj rivijeri.

PLAŽA CASKA

Prekrasna plaža Caska nalazi se istočno od Novalje, na mjestu nekadašnjeg rimskog grada koji je, prema legendi, uništen u potresu u 4. stoljeću i čiji se ostaci još uvijek mogu naći u neposrednoj blizini plaže i na morskom dnu.

Pristup moru je uglavnom pješčan, a morsko dno vrlo strmo što čini plažu dubokom i tako lijepom!

UVALA ZAVRATNICA

Zavratnica je zasigurno jedna od najljepših uvala hrvatske obale. Ovaj 900 metara dubok zaljev često se naziva fjordom, ali to nije isti tip zaljeva kao norveški fjordovi. Uvala Zavratnica stvorena je tokovima vode koja se spuštala niz planinu Velebit i koja je stvorila ovaj duboki kanjon, a kasnije je potopljena, kad se razina mora dignula.

Tu je i olupina njemačkog vojnog broda potopljenog od strane saveznika u Drugom svjetskom ratu, što čini ovo mjesto sjajnim ronilačkim mjestom čak i za djecu jer je olupina samo nekoliko metara ispod površine!

Do Zavratnice možete doći iz Jablanca, trajektne luke za otok Rab, za 30 minuta šetnicom uz more. Ako više volite planinarenje ili tražite avanturu, krenite stazom iz sela Zavratnica.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Nino Salkić/The Plitvice Times

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close